hirdetés
hirdetés

Bécsben és Alsó-Ausztriában májusig marad a zárlat

A bécsi városvezetés járványügyi szakértőkkel való konzultációt követően bejelentette, hogy május 2-ig meghosszabbítja a járványügyi zárlatot - írja a GD Consulting.

hirdetés

Bécs város polgármestere Michael Ludwig április 12-ei sajtótájékoztatóján ismertette a részleteket, miszerint továbbra is csak az alapvető ellátást nyújtó üzletek lehetnek nyitva: a szállodák, éttermek zárva maradnak. Május 2-át követően azonban elképzelhető a turisztikai szektor fokozatos újraindítása. Alsó-Ausztria már csatlakozott, Burgenland viszont még kivár a korlátozások újbóli meghosszabbításával.

Ausztria április elejétől kialakult járványügyi helyzetben három részre szakadt, mint a „középkori Magyarország.” Vorarlberg a tesztlabor, ahol március közepétől megvalósult a nyitás és a vendéglátó egységek is üzemelhetnek, mind beltéri, mind kültéri használatra. Külön egység Ausztria középső része, ahol áprilisban eddig sem lazítás, sem pedig szigorítás nem került bevezetésre. A harmadik országrész: Kelet-Ausztria, ahol április 2-tól gyakorlatilag a karácsony előtti zárlathoz (lock down) hasonló leállás kezdődött. E korlátozás időtartamát hosszabbították most meg május 2-ig.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk