hirdetés
hirdetés

Bécsben május 3-tól indul az élet

Michael Ludwig ,Bécs város polgármestere járványügyi szakértőkkel való tanácskozását követő sajtótájékoztatóján, április 27-én bejelentette, hogy május 3-tól Bécs is enyhít a járványügyi szabályokon.

hirdetés

Ennek értelmében megnyithatnak az üzletek, a múzeumok és állatkertek, valamint a testközeli szolgáltatást nyújtó vállalkozások: mint a fodrászok, masszőrök, kozmetikusok. Ez utóbbi szolgáltatáscsoport igénybevétele azonban 48 óránál nem régebbi antigén teszt, vagy 72 órán belüli PCR teszt bemutatása szükséges. Az FFP2 maszkok viselése, valamint a távolságtartás követelménye azonban továbbra is általános főszabály. A tesztelés alól mentesülnek az elmúlt fél évben a betegségen bizonyítottan átesettek - írja a GD Consulting.

A turisztikai szolgáltatások (vendéglátóhelyek, szállodák) újraindításának ütemtervéről jövő héten dönt Bécs város vezetése, hogy illeszkednek-e a szövetségi szintű május 19-ei dátumhoz, vagy attól eltérő, szigorúbb szabályozást valósítanak meg. Az enyhítéseket a bécsi kórházakban némileg enyhülő járványügyi helyzet teszi lehetővé, de a helyzet még így is messze van az ideálistól: az intenzív kapacitás harmadát még mindig a koronavírusban megfertőződött paciensek teszik – utalt a helyzet komolyságára és labilis voltára a bécsi polgármester.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk