hirdetés
hirdetés

Bemutatták az osztrák Digitális Turizmus-stratégiát

Szeptember 11-12 között Ausztria leginnovatívabb városában, Linzben gyűlt össze az osztrák turisztikai szakma több mint 400 képviselője, hogy megvitassák a frissen prezentált Digitális Turizmus-stratégiát – tájékoztatta szerkesztőségünket Kovács Balázs, aki GD Consulting képviseletében a helyszínen követte az eseményeket.

hirdetés

A két nap során az UNESCO City of Media Arts címet viselő Linz város három szimbolikus helyszínén folyt a szakmai konferenciával és gyakorlati workshopokkal övezett Osztrák Turizmusnapok elnevezésű digitális „turizmuscsúcs” (www.tourismustage.at - #oett17), amely a legújabb technológiák és trendek turisztikai ágazatra való hatását járta körül.

Nemzetközi előadók a jövőkutatók, informatikai és technológiai szakértők köréből kerültek ki, akik a mesterséges inteligencia (AI), blockchain technológia, connectid mobility, VR és augmanted reality (AR) kiberbiztonság és adatvédelem témák mentén tekintettek a jövőbe.

A kétnapos konferencia egyben része volt az Ars Electronica Festival-nak, amely 1000 kiállítóval és fellépővel a szó szors értelmében a jövő városává alakította Linzet, ahol a fesztivál ideje alatt az elektronikus zene és digitális találmányok széles keresztmetszete mutatkozott be. 

Az Osztrák Turizmusnapok kiemelt eseménye volt a VOEST Alpin acélművek látogatóközpontjában Harald Mahrer szövetségi gazdasági miniszter prezentálásban bemutatott Digitális Turizmus-stratégia, amely 3 nagyobb célkitűzés és 22 beavatkozási terület mentén kívánja az ausztriai turisztikai ágazatot a digitális kihívásokra felkészíteni és a világ élvonalába hozni.

A stratégiához 2020-ig évente 5 millió euró pótlólagos forrást is rendel a szövetségi gazdasági tárca. A közel féléves munkával, az osztrák gazdasági minisztérum, a gazdasági kamara és az Österreich Werbung, valamint a turisztikai szakma összefogásával elkészült stratégiai dokumentum teljes terjedelemben letölthető a GD Consulting weboldaláról (www.good-deal.at – Hírek), ahol az Osztrák Turizmusnapok előadásairól szóló beszámolók is megtalálhatóak. 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk