hirdetés
hirdetés

Beutazási és egyéb könnyítések Máltán

2021. július 1-jétől a máltai beutazáshoz az EU digitális Covid-igazolványt is elfogadják PCR teszt helyett, amennyiben az utas legalább 14 napja teljesen beoltott - azaz minden szükséges dózist megkapott - olyan vakcinával, amelyet a máltai közegészségügyi felügyelő elismert és jóváhagyott - tájékoztatta lapunkat a Máltai Turisztikai Hivatal.

hirdetés

A jóváhagyott vakcinák között szerepel a Pfizer-BioNtech, a Moderna, az Oxford-AstraZeneca és a Johnson & Johnson.  Bármely más borostyán-listás ország állampolgárainak és azoknak, akik nem felelnek meg a felsorolt feltételeknek, azoknak negatív PCR-teszt eredményt kell bemutatniuk, amely nem több mint 72 órával Máltára érkezés előtt készült. A dokumentumokat repülőre- illetve hajóraszállás előtt be kell mutatni.

Az 5-11 éves gyermekek akkor utazhatnak, ha oltott szüleik / törvényes gyámjuk kíséretében utaznak, és be kell mutatniuk egy az érkezés előtt 72 órán belül készült negatív PCR teszt eredményt. Az 5 év alatti gyermekeknek nincs szükségük tesztre. A 12-18 éves gyermekek vagy negatív PCR teszt eredménnyel, vagy minimum 14 napos teljes beoltottság esetén EU digitális Covid-igazolvánnyal is beutazhatnak (csak EMA által elfogadott oltással) Máltára.Továbbá az alábbi két nyomtatványt (Passenger Locator Form, Public Health Travel Declaration Form) mindenkinek ki kell tölteni és érkezéskor leadni: https://mia-prod-s3-cdn.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2021/07/Combined-plf-hdf-1.7.21.pdf

További könnyítések júliustól:
Június 28-tól

    Éttermek, bárok, klubok és snack bárok már hajnali 2h óráig nyitva maradhatnak
    Transzfer szolgáltatók, már 65%-ra tölthetik járműveiket
    Megnyithatnak a vízi parkok
    Újra indulhatnak a fitnesztermek

Július 1-től

    Oltási igazolással rendelkezők, akik legalább 14 napja már megkapták az összes szükséges dózist, közterületen maszk nélkül tartózkodhatnak, de együtt, egy helyen maximum 2 teljesen beoltott fő tartózkodhat maszk nélkül, ha többen vannak, akkor maszkot kell viselni.
    12 év alatti gyermekeknek nem kell maszkot hordani közterületen, ha egy teljesen beoltott személy társaságában vannak.


Minden érvényes szabály és változás elérhető itt: https://www.visitmalta.com/en/info/new-covid-19-updates/

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk