hirdetés
hirdetés

Durva bírságokkal találkozhatnak a turisták Spanyolországban

Országszerte büntethetőek a strandon kívül a félmeztelen és bikinis turisták. Vigo városa közel 300 ezer forintos bírsággal sújtaná a tengerbe vizelőket. A Baleár-szigeteken az all-inclusive italkorlátozással fognák vissza bulituristákat. 

hirdetés

 „Kisebb szabálysértésnek”, valamint „a higiéniai és egészségügyi előírások megsértésének” minősítették a galíciai Vigo város törvényhozói a nyilvános vizelést. Ezért akit a tengerbe vagy tengerparton vizelésen kapnak, 645 font (297 ezer forint) pénzbírság megfizetésére kötelezhetik - idézte a Daily Mail hírét a szmo.hu. A város pedig nyilvános illemhelyeket telepít a strandokra. 

A turisták viselkedését nem csak ez az egy helyi előírás szabályozza. Pár hete lépett hatályba az a jogszabály, amely lehetővé teszi, hogy a rendőrök egész Spanyolországban megbírságolják a tengerpartra menet is mindössze egy bikinit viselő nőket, illetve a félmeztelen férfiakat. 

De pénzbüntetés jár a szemetelésért, a strandokon gázpalackkal, vagy barbecueval főzésért is. Megtiltották azt is, hogy a tengerben szappant használjanak a turisták. Tilos a strandtenisz, és bírság járhat azért is, ha törülközőket hátrahagyva foglal valaki helyet a strandon. 

A brit és európai bulituristák túlkapásai miatt Ibiza és Mallorca napi hatra korlátozta az all inclusive nyaraláson adható italok számát. Ezek közül három az ebédhez, három pedig a vacsorához jár. Emellett megtiltották este fél tíz és reggel nyolc között a boltokban az italok árusítását, míg a kocsmákban nem lehetnek egyet fizet, kettőt kap és Happy Hour akciók sem. Valamint betiltották a kocsmatúrák szervezését is.

A spanyoloknak elegük van a zajos és botrányos lány- és legénybúcsúkból is. A közeljövőben várhatóan zajfigyelők felszerelésével próbálják kordában tartani az emiatt a Costa del Solra özönlő fiatalokat.

Spanyolország a turisták szigorú szabályozásával szeretne kitörni abból, hogy sokan csak az olcsósága miatt keresik fel az országot. Céljuk, hogy a törvényeknek köszönhetően azokat a tehetős befektetőket is magukhoz csábítsák, akik eddig az elképesztő ricsaj és a kontrollálatlan tömeg miatt maradtak távol.

(forrás: Daily Mail)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk