hirdetés
hirdetés

Egyre több magyarnak mondanak fel a turizmusban Ausztriában

Az ORF magyar nyelvű beszámolója és körképe alapján a járványügyi megszorítások miatt a jóval rövidebb téli turisztikai szezon a turizmus-vendéglátásban újabb elbocsátási hullámhoz vezet.

hirdetés

Sok dolgozót ugyanis nem hívnak vissza a téli szezonra - írja a GD Consulting. Az pedig, hogy a síközpontok éttermei és szállodái január közepéig biztosan nem nyithattak ki, várhatóan további leépítéseket eredményezhet. Az is ront a foglalkoztatási statisztikán, hogy ha az ausztriai magyar dolgozót a magyar hatóság kötelezi házi karanténra, erre az időre osztrák munkaadója nem kap bérkiegészítést az államtól, így a vállalkozó sokszor inkább elküldi az ingázó munkavállalóját. Ausztriában az elmúlt évek átlagában 90-100 ezer magyar dolgozott legálisan, nagy részük a turizmus és építőipar területén. Mivel nagy arányú a szezonálisan foglalkoztattak száma az osztrák turizmusban, így az idényjellegű munkavállalók helyzete a legbizonytalanabb.

(forrás: GD Consulting)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk