hirdetés
hirdetés

Elkezdődtek az Osztrák Turisztikai Napok

Május 16-án a bécsi Austria Center Vienna kongresszusi központban megkezdődtek az Osztrák Turisztikai Napok (ÖTT). A háromnapos rendezvény Ausztria legnagyobb éves turisztikai seregszemléje.

hirdetés

Az idei évben 45 országból érkeznek nemzetközi vendégek, elsősorban az utaztatási szektor meghatározó képviselői, hogy az ÖTT keretében szervezett atb nemzetközi turisztikai vásár és kiállítás mentén megismerjék a legfrissebb turisztikai ajánlatokat, amelyet 260 osztrák kiállító (szolgáltatók, turisztikai egyesületek, szakmai szervezetek) prezentál. Az eseményre több mint 1200-an regisztráltak, így „minden idők legintenzívebb ÖTT-je vár ránk, teli szakmai eszmecserével” – hangoztatta Lisa Weddig az Österreich Werbung vezérigazgatója az ÖTT hivatalos megnyitója előtt tartott sajtótájékoztatón. Az eseményen debütált Ausztria frissen kinevezett turisztikai államtitkára Susannae Kraus-Winkler, akinek ez volt az első nagyobb nyilvános fellépése új funkciójában - írja részletes beszámolójában a GD Consulting.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

A „ReDesign Tourism │ now” mottó jegyében szervezett ÖTT három napja alatt az atb szakvásárral párhuzamosan 27 szakmai előadásra és 44 panelbeszélgetésre kerül sor. Az előadások fókuszában a jövő turizmusa, az újturizmus világa áll. Az előadások során a digitalizációs tendek, az átalakuló munkaerőpiaci helyzet, valamint a fenntarthatósági témák megkerülhetetlenek lesznek. Robert Seeber az osztrák gazdasági kamara (WKO) turisztikai tagozatának elnöke szerint a legfőbb kihívás jelenleg az újabb esetleges járványhullámra való felkészülés, az ukrajnai háború okozta gazdasági bizonytalanság, valamint a szakszerű munkaerő megtalálásának kérdése az ágazatban. A WKO képviselője hozzászólásában az ÖTT megnyitásakor kiemelte, hogy az elszabadult energiaárak miatt a szolgáltatók kompenzációjára mindenképpen szükség lesz, illetve további ösztönzők szükségesek a fenntartható megoldások területén a beruházások fokozása érdekében.

Külön előadásblokk foglalkozott az aktuális munkaerőpiaci helyzettel és a kihívásokra adható lehetőségekkel. Az elhangzottak összefoglalásául elmondható, hogy megérkeztünk a NEW WORK világába, ahol a rugalmasság mindennél fontosabb. A munkavállalók mind tartalmi, mind időbeni, mind pedig a munkavégzés helyét és módját illetően rugalmasságot várnak el. Ezen feltételek biztosításának módja okozza a munkaadók számára a legnagyobb fejtörést. A munkakörök megosztása (tandemploy), a vezető nélküli szervezeti megoldások, a 4 napos és 6 napos munkahetek szabadon választható opciója mind-mind olyan eljárások, amelyet már a szállodák esetében sikerrel alkalmaznak, s ezáltal több idő jut a vendéggel való közvetlen törődésre.(forrás: GD Consulting)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk