hirdetés
hirdetés

ETC: Nagy-Britannia ne kriminalizálja az utazást!

Az Európai Utazási Bizottság (ETC) határozottan elítéli az Egyesült Királyság kormánya által bejelentett új, szigorú végrehajtási intézkedéseket az utazók számára.

hirdetés

Az új szabályok az érkezés utáni két, meglehetősen borsos árú és kötelező teszt valamint a „vörös listás” országokból érkező utazók számára kötelező „karanténcsomagok” bevezetését tartalmazzák és emellett a be nem tartás esetén súlyos pénzügyi szankciókat illetve esetleges börtönbüntetést helyeznek kilátásba. A magas kockázatú országokból érkező utazók most akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatók, ha nem adnak pontos információt arról, hogy a szigetországba érkezésük előtti tíz napban mely országokban jártak - írja a traveldailynews.com.Az Európai Utazási Bizottság, az európai országok nemzeti turisztikai szervezeteit képviselő egyesület felszólítja az Egyesült Királyságot, hogy sürgősen vizsgálja felül ezeket a drasztikus intézkedéseket. A szervezet vezetői szerint meg kell akadályoznunk, hogy az utazást a súlyos bűncselekmények kategóriájába sorolják.

A bejelentést követően Luis Araujo, az ETC elnöke kijelentette: "Az utazók nem bűnözők, és nem szabad számos jogi következménnyel szembesülniük, azért mert egy másik országból érkeznek haza. A válság során megtanultuk, hogy az általános korlátozások nem jelentenek előrelépést, különösen azokban az országokban nem, ahol a közösség már jelentősen átfertőződött a koronavírussal. Döntő jelentőségű az egyensúly megteremtése az ésszerű közegészségügyi intézkedések, valamint az állampolgárok mobilitásának megőrzése között. Meggyőződésünk, hogy az országok lakosságának beoltása, az érkezéskor és  a távozáskor végzett tesztelés, valamint a hatékony nyomkövető rendszerek és higiéniai intézkedések biztonságosan helyreállítják az országok közötti mozgást. Felhívjuk a turisztikai szektor összes nemzeti és nemzetközi szervezetét, hogy határozottan ítéljék el ezeket az intézkedéseket és támogassák az ágazat és a nemzetközi kapcsolatok számára általánosan előnyös megoldásokat. "


hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai