hirdetés
hirdetés

Ezek ma a világ legkedveltebb városai

Edinburgh lett a világ legjobb városa, ahová most érdemes ellátogatni, miután a Time Out világszerte több mint 20 000 városlakót kérdezett meg kedvenc metropoliszukról - írja az Index.

hirdetés

A felmérésben a húszezer városlakót arra kérték, hogy az éjszakai élettől kezdve az étkezési lehetőségekig, a sétálóutcákon, az életszínvonalon és a fenntarthatósági törekvéseken keresztül válasszák ki a kedvencüket.

Skócia kulturális és fesztiválfővárosa végzett a Time Out 2022-es toplistájának élén, és még egy skót várost, Glasgow-t a negyedik helyre választották. Az első öt közül Chicago a második, Amszterdam az ötödik helyen végzett, míg a kolumbiai Medellín újdonságként a harmadik helyre került világszínvonalú éjszakai életével, butikhoteljeivel és közösségi szellemével.

Az örök kedvenceink

Az örök kedvenc Prága, Marrákes és Berlin a hatodik, a hetedik és a nyolcadik helyen végzett, míg a francia–kanadai Montreal váratlanul a kilencedik helyre került, megelőzve a 10. helyen álló, jól ismert Koppenhágát.

Az első 25-ből hiányzik Párizs, Barcelona, Velence és Firenze. A világjárvány utáni első korlátozásmentes nyáron egy korábbi felmérés szerint ezek a legkeresettebb látványosságok, melyek top tízes listáján viszont Barcelona egyik híres épülete az elsők között szerepel. Az 53 város teljes listája ide kattintva érhető el. A világ 25 leglátogatottabb városa sorban a következő:

 1. Edinburgh
 2. Chicago
 3. Medellín
 4. Glasgow
 5. Amszterdam
 6. Prága
 7. Marrákes
 8. Berlin
 9. Montreal
 10. Koppenhága
 11. Fokváros
 12. Madrid
 13. Manchester
 14. Mumbai
 15. Melbourne
 16. Tajpej
 17. London
 18. Porto
 19. Lyon
 20. New York
 21. Buenos Aires
 22. Birmingham
 23. Stockholm
 24. Tokió
 25. San Francisco
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk