hirdetés
hirdetés

Ezek voltak a magyarok kedvenc nyári úti céljai

A Kiwi.com legfrissebb adatai* azt mutatják, hogy a magyarok idén nyáron sokkal többet utaztak, mint egy évvel korábban. A nyári foglalások elérték a 2019-es foglalások 70%-át. A leglátogatottabb városok közé tartozott Berlin, Párizs, London, Barcelona és Lisszabon. A top10-be egyéb hagyományos spanyol, olasz és görög nyaralóhelyek mellett egyetlen nem európai úti cél, Tel-Aviv fért. A korábbi évekhez képest megváltozott a jegyek átlagára (36%-kal csökkent 2019-hez képest), valamint az emberek egyre rugalmasabbak az utazások foglalásakor, csökkent az idő a foglalás és az indulás időpontja között - tájékoztatta lapunkat a társaság.

hirdetés

"Ezen a nyáron a magyarok a hagyományos európai desztinációkat választották városlátogató úti céljukként: főleg olyan népszerű európai fővárosokat látogattak meg, mint Berlin és Párizs. Globális adataink ugyanakkor azt mutatják, hogy Isztambul és London iránt volt a legnagyobb mértékű az érdeklődés. A magyar foglalások száma folyamatosan nő, elérte a világjárvány előtti szint 70%-át. A legforgalmasabb időszak a Magyarországról érkező utazási forgalom szempontjából augusztus második hete volt” – mondja Eliška Řezníček Dočkalová, a Kiwi.com ügyfélélmény-igazgatója.

A Magyarországról foglalható jegyek átlagos ára jelentősen megváltozott. Kismértékű növekedés volt tapasztalható 2020-hoz képest, de az árak átlagosan több mint 36%-kal olcsóbbak maradtak, mint 2019-ben. A legolcsóbb célállomások ezen a nyáron két ukrán város voltak; Lvov és Odessza (37 és 39 eurós átlagárral), ezeket követte London (40 euró körüli átlagárral). Legdrágábban Európán kívüli desztinációkra utazhattunk; Tahiti végzett az élen (5050 euró), ezt követte a paraguay-i Asunción (2656 euró) és a fülöp-szigeteki Cebu (2058 euró).

Az utazók idén nyáron is csaknem ugyanannyi időt töltöttek a kiválasztott desztinációkon, mint tavaly, körülbelül három és fél napot. Az, hogy mikor foglalják le az utazásukat viszont némiképp változott. Idén nyáron átlagosan 20 nappal az utazás előtt foglaltak, tavaly ez az időszak több, mint kétszer ennyi volt. „Azt tapasztaljuk, hogy ügyfelek kevésbé előre foglalják le járataikat, mint például 2020-ban és 2019-ben, ami megerősíti azt a tendenciát, hogy az utazók nagyobb rugalmasságot keresnek. Hozzá kell azonban tenni, hogy a légitársaságok által törölt járatok száma fokozatosan csökken: tavaly nyáron ez körülbelül 22,8% volt, idén nyáron ez csak az összes járat 3,5%-a volt” – teszi hozzá Dočkalová.

Fotó: Adobe Stock
Fotó: Adobe Stock


Továbbra is növekszik a mobiltelefonok használata az utazások lefoglalására (33%), de a magyar utazók 57%-a még mindig a számítógépét részesíti előnyben. Az esetek 55%-ában az ügyfelek virtuálisan kapcsolt járatokat használtak, azaz több légitársaságot is érintő járatokat, amelyek általában nem működnek együtt egymással, és amelyeket a Kiwi.com egy útvonalon belül képes összekötni.

A magyarok utazási vágya az ősz érkeztével sem csillapodik. Ezt megerősíti a jelenlegi foglalások száma, amely több mint négyszerese a tavalyi szintnek. A magyar utazók jelenleg Milánóba, Berlinbe, Londonba, Párizsba és Barcelonába utaznak, az összesített nemzetközi adatok alapján pedig London, Milánó és Isztambul a favoritok idén ősszel.

* 2021. június 1-től 2021. augusztus 31-ig tartó időszak

Kiwi.com
A Kiwi.com vezető utazási technológiai vállalat, amelyet 2012-ben alapítottak. Saját algoritmusa – a Virtual Interlining – lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyedi útvonalakat készítsenek, amelyek több mint 800 fuvarozó járatainak és földi szállításának kombinálására alkalmasak. A Kiwi.com naponta több mint 100 millió keresést hajt végre.


hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk