hirdetés

Fog ön november 19-én wc-re ülni?

A MyTravelResearch oldal szerint a sikeres turizmus és a tiszta vécék között egyértelmű az összefüggés. 

hirdetés

A napot az ENSZ nem tréfából találta ki. Míg mi itt többnyire kényelmesen letesszük a popókánkat egy vízöblítéses fajansz lakkozott fa ülőkéjére, addig világszerte egészen elképszető állapotok uralkodnak. 2,3 milliárd embertársunk, köztük gyerekek sokaságának nincs hozzáférése higiénikus otthoni mellékhelyiséghez. Mintegy 600 millióan másokkal osztják meg a latrinát, és közel 892 millióan a szabadban végzik el dolgukat. Az egész nem csupán kényelmi, hanem sokkal inkább globális, közegészségügyi kérdés.

A portál igyekezetében odáig ment, hogy éves díjátadó gálán ismeri el a glóbusz legkorrektebb mellékhelyiségeit. Az idei menőknek 2018 júniuásban adják át az elismerést az ausztrál Southern Highlands Welcome Centre-ben, Mittagongban. A központ nyilvános vécéi idén részesültek rangos elismerésben. A zsűri az egységeket legjobb helyszín, legmenőbb dizájn, legrendhagyóbb, legjobban megközelíthető, a helyi gazdasághoz legnagyobb mértékben hozzájáruló és abszolút győztes kategóriákban díjazza. A portál alapító Bronwyn White szerint a megfelelő árnyékszék hosszabb tartózkodásra és magasabb költésre ösztönzi a turistákat.

A megmérettetésen a világ bármelyik vécéje indulhat 2018 februárjától. Ha minket kérdeznek, legrendhagyóbb kategóriában a budapesti Műcsarnok mögötti egység minden további nélkül indulhatna: ha valaki türelmesen végig várja azt a 4-5 órát, amíg a bevitt táplálékból végtermék lesz, akkor mindezt ugyanott tudja elintézni, mivel az egység automatáiból egész helyre kis élelmiszerkínálatot választhat a betérő vendég. Egyben remek klubhangulat lengi be az előterét: mindig szóval tartja a munkájat amúgy többnyire kedvesen és udvariasan végző néniket egy-egy parkolóőr, járőr, buszsofőr vagy magának pár perc szünetet adó idegenvezető.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk