hirdetés
hirdetés

Francia workshop: e-learning oldal turisztikai szakemberek számára

Franciaország büszkélkedhet a világ legnagyobb besíelhető területével, több mint 350 sítereppel. A francia síterületek minden évben óriási összegeket fektetnek a síterepek korszerűsítésébe, a legújabb technológiákat használva a hatékonyság és a kényelem növelése érdekében. Családbarát szállodák, autentikus hegyi falvak, pezsgő éjszakai élet és különböző programokat kínáló síterepek várják a téli sportok szerelmeseit.

hirdetés

A Francia Turisztikai Hivatal, az Atout France és a France Montagnes 2017. április 26-án közösen tartotta közép-európai szakmai workshopját French Mountains címmel, amely a francia hegységek és síterepek turisztikai kínálatát mutatta be. Az eseményen 10 francia partner volt jelen, síterepeket és szálláshelyeket képviselve.

Franciaországban télen mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelő síterepet és szálláshelyet, kezdve a jurtától egészen a több csillagos szállodákig. A nyári időszakban pedig a sípályák motoros és biciklis utakká alakulnak át, a tavak pedig a vízi sportoláshoz nyújtanak lehetőségeket. De akinek nyáron támad kedve kipróbálni a síelést vagy a snowboardozást, annak a Les 2 Alpes vagy a Tignes síterepeire kell utaznia, mivel ezek nyáron is üzemelnek.

© Thomas Hytte
© Thomas Hytte

© Thomas Hytte
© Thomas Hytte

A 2017. március 1-jéig begyűjtött adatok szerint a franciaországi síterepek vendégéjszakái stabil eredményeket mutatnak (-0,1%) a tavalyi számokhoz képest. Ezen belül a nagyobb kiterjedésű síterepeken regisztrált vendégéjszakák száma növekedett (+1,4%), a kisebb területű síterepek vendégéjszakáinak száma enyhe csökkenést mutat (-0,9%).

A március 1-jéig rögzített adatok szerint a 2016/17-es szezonban a Déli-Alpok területén található síterepeket több síelő kereste fel (5,4%-kal több vendégéjszaka, mint a tavalyi szezonban), mint az Északi-Alpok síterepeit (4,6%-kal kevesebb vendégéjszaka, mint a tavalyi szezonban).

Ami a külföldi vendégeket illeti, legtöbben Nagy-Britanniából érkeznek a francia síterepekre (a britek teszik ki a vendégéjszakák 31-40%-át, mely szám a szezon adott periódusától függ). Őket követik a belgák, a hollandok, az oroszok, a dánok, a németek, a svájciak, az olaszok és a spanyolok.

© Thomas Hytte
© Thomas Hytte

© Thomas Hytte
© Thomas Hytte

Julie Cremillieux, a France Montagnes menedzserének elmondása szerint a francia sírégiók a magyarok körében a 4. helyen állnak (Ausztria, Olaszország, Szlovénia után). Évente nagyjából 30.000 magyar síel Franciaországban. A magyar utazási irodák leginkább a franciaországi Les 2 Alpes, Alpe d’Huez, Puy Saint Vincent és a Három Völgy (Trois Vallées) síterepeket kínálják az utasoknak.

Újdonságként a France Montagnes a turisztikai szakemberek számára egy e-learning oldalt fejlesztett ki, ahol egy 7 modulból álló tanfolyamot lehet megcsinálni. Ez nem csak a saját ismeret értékelésére alkalmas, de üdülési csomagot is lehet nyerni a francia Alpokba. Az e-learninget a www.e-montagne.fr linken lehet elérni.

A workshopon a következő 10 francia síterep képviseltette magát: Alpe d'Huez the French Mountain Resort, Isola 2000, La Rosière Tourisme, Les 2 Alpes, Les Ménuires Tours, Méribel, Paradiski Tour (Les Arcs), Tignes Ski resort, Val Cenis, Val Thorens Tours.

Böjte Csenge
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk