hirdetés
hirdetés

Franciaország világelső kíván maradni

A Franciaország idegenforgalmi promóciójáért felelős marketingszervezet, az Atout France csütörtökön tartotta idei szezonnyitó sajtótájékoztatóját a francia nagyköveti rezidencián.

hirdetés

Az eseményen elhangzott, hogy Franciaország a pandémia éveiben is megőrizte vezető pozícióját a világ fogadóországai közöttt. 2020-ban 34 millió, 2021-ben pedig 45 millió vendégérkezést regisztráltak az országban. A bevételek tekintetében a második helyen álltak az elmúlt két évben 2020-ban 28,5 és 2021-ben 35 milliárd euróval. A járvány előtti időszakban Magyarországról pedig már 207 000 turistát fogadtak egy évben. A jó eredmények elérésében a szakemberek szerint fontosak az egyértelmű járványügyi feltételeknek is. Franciaországban a szálláshelyeket és egyéb szolgáltatásokat januártól csak érvényes oltási igazolással vehetik igénybe a turisták, ami február közepéig még kétszeri oltottságot, onnantól kezdve pedig már háromszori oltottságot jelent.

A francia miniszterelnök tavaly év végén mutatta be országa új turisztikai stratégiáját. Az úgynevezett Destination France programra 1,9 milliárd eurós büdzsét különítenek el, amely kijelöli a következő 10 évre az állam turisztikai szektorának főbb fejlődési irányait. A legfőbb célok közé tartozik, hogy Franciaország megerősítse pozícióját mint a világ vezető fogadóországa és 2030-ra a világ elsőszámú piacává váljon a fenntartható turizmus területén. Ahogy hazánkban, a franciáknál is zajlik az Atout France irányítása alatt a szálláshelyek minősítése, amelyet áprilistól már alkalmazniuk kell a szálláshelyeknek. A magasabb és egységes szolgáltatási színvonalat ígérő rendszer kidolgozása során a fenntarthatósági szempontokra is nagy hangsúlyt helyeztek.

Franciaország számos újdonságot tartogat most az odalátogatóknak. A Place de la Concorde-on megnyílik a haditengerészet egykori főhadiszállásából kialakított Hotel de la Marine monumentális épülete, amely a 18. századi királyok és a francia államfők díszes bútorait és tárgyait mutatja be. Újranyitott a közelmúltban a La Samaritaine, Párizs patinás divatáruháza. Új kiállítótérként működik a Bourse du Commerce épülete, amely a kortárs Pinault Gyűjteménynek ad otthont. A normandiai partokon fekvő Deauville-ben kulturális központot alakítottak ki Les Franciscaines néven, Dijonban nemzetközi konyhaművészeti és borászati központ nyílt, amely egy Ferrandi főzőiskolát is magában foglal. Marseilles-ben múzeumot adnak át, amely látványosan mutatja be a Cosquer barlangban talált 500 barlangrajz másolatát. Burgundy-ban futurisztikus új múzeum mutatja be a helyi borászati kultúra gazdag örökségét. Most már kerékpárút-hálózaton is felfedezhető Franciaország: 1500 kilométeren keresztül Nagy-Britanniától a belga határig húzódik a Vélomaritime, és megnyílt a Seine á vélo, a Szajna-parti kerékpárút is, amely Párizstól egészen a normandiai tengerpartig vezet.

Az UNESCO világörökségi listájára új francia helyszínek is felkerültek, mint a tengerparti Nizza, a híres fürdőhely, Vichy és az ország utolsó emberlakta világítótornya, a Phare du Cordouan.

Idén két címmel is büszkélkedhet két francia város: Bordeaux Európa Okosvárosa, Grenoble pedig Európa Zöld Fővárosa 2022-ben.

 

 

 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk