hirdetés
hirdetés

Gondban egy Új-Zélandon élő magyar vendéglátós família

Kerekes Ivett férjével és három fiúkkal Kecskemétről vállalkozói vízummal 2017-ben Új-Zélandra költözött. A család az Anzil nevű vendéglátó- és rendezvényszervező vállalkozást üzemelteti, és sikerült beilleszkedniük az azóta eltelt években, számol be az ezzel kapcsolatban történtekről a Stuff cikke nyomán a telex.hu hírportál.

hirdetés

Ez akár egy mindennapi történet lehetne, de a Kerekes család helyzete november 28-án nagy fordulatot vett: ugyanis legnagyobb meglepetésükre az új-zélandi bevándorlási hivatal elutasította a tartózkodási kérelmüket, írja le történetüket a Stuff.

A bevándorlási hivatal döntését azzal indokolta, hogy a magyar család nem felelt meg a vállalkozói tartózkodási vízum minden üzleti követelményének. A magyar család az azóta eltelt napokban minden követ megmozgat azért, hogy az országban maradhassanak.

Elindítottak egy petíciót a maradásukért, amit több mint 43 ezren írtak alá pár nap alatt.

Forrás: Anzil / Facebook
Forrás: Anzil / Facebook

A családfő azt mondta, bár az elején nem éppen úgy alakult minden, ahogy eredetileg gondolták, de a vállalkozásuk sikeres volt, adót fizettek és hozzájárultak a közösségükhöz. Sőt, többször is jótékonysági rendezvényeken ételt adományoztak, próbáltak beilleszkedni.

A család az elutasító döntés kézhezvételétől számított 42 napon belül még fellebbezhet a helyi Bevándorlási Hivatalnál. 

A teljes hír ITT olvasható.

(forrás: Stuff / telex.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk