hirdetés
hirdetés

Gubanc a ChatGPT-nél: épp most rúgták ki a vezérigazgatót

A ChatGPT-t megalkotó OpenAI jelentette be pénteken, hogy mostantól nem Sam Altman a cég vezérigazgatója. A helyére egyelőre csak egy ideiglenes vezetőt neveztek ki.

hirdetés

Az OpenAI november 17-én pénteken adott ki a saját weboldalán egy közleményt, amelyben arról tájékoztatták a felhasználókat, hogy a cég korábbi vezérigazgatóját, Sam Altmant elküldték. A korábbi CEO nemcsak ezt a pozícióját hagyja el, hanem az igazgatói tanácsból is kilép. A vállalat a közleménye szerint a vezetőség döntött úgy, hogy lecserélik az eddigi vezérigazgatót:

 

Altman távozása mellett az igazgatótanács felülvizsgálata után döntöttek, amiben arra a következtetésre jutottak, hogy a vezérigazgató nem volt minden esetben teljesen őszinte az igazgatótanáccsal folytatott kommunikációjában, ezzel akadályozta a munkájukat, áll az OpenAI közleményében.

A bejelentés szerint ideiglenesen a Mira Murati kerül vezető szerepbe, aki eddig a vállalat technológiai igazgatójaként dolgozott. Valójában eddig is Muratit tartották a cég agyának, Altman inkább csak a vállalat arcát képviselte. A 35 éves női vezető az igazgatói pozíció mellett eddig a ChatGPT megalkotásáért felelős csapatot is vezette. A vállalat kiemelte, biztos benne, hogy a Murati egyedül is képes lesz a feladat betöltésére.

Nemcsak Altman távozásáról döntött a cég, közleményük szerint Greg Brockman is lemondott a Greg Brockman igazgatótanács elnöki tisztségéről, azonban a korábbi vezérigazgatóval ellentétben, ő továbbra is marad a vállalatnál, és immár majd az új CEO-nak kell riportolnia.

(forrás: Open AI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk