hirdetés
hirdetés

Gyalogoshíd köti össze San Diegót Mexikó repülőterével

A szerdán megnyitott építmény az első, határon átívelő gyalogoshíd, mely az Egyesült Államokat közvetlenül egy repülőtérrel köti össze.

hirdetés

120 millió dollárba került annak a gyalogoshídnak a kivitelezése, melyen az Egyesült Államokbeli San Diegóból a mexikói Tijuana nemzetközi repülőterének fő termináljáig sétálhatnak át az utazók.

A közel 120 méter hosszú, Cross Border Xpress névre keresztelt zárt híd – melyet szerdán nyitottak meg – új korszakot nyit a határon átnyúló utazásban, ebben az esetben például jelentősen megkönnyíti a dél-kaliforniaiak számára, hogy Tijuana repülőterét használják kiindulási pontként utazásaikhoz.

A magánpénzekből finanszírozott híd – melynek Egyesült Államokbeli oldalán a parkolásra is lesz lehetőség – egy olyan infrastrukturális fejlesztés, mely hozzájárulhat mind a turizmus, mind a kereskedelem fellendítéséhez.

A híd a harmadik határátkelő lesz San Diegóban, a repülőjeggyel rendelkező utasoknak pedig 18 amerikai dollárt kell fizetniük az átkelésért, melyből a gyerekek és nyugdíjasok 20% kedvezményt kapnak. A tijuanai repülőtérről évente több mint kétmillió dél-kaliforniai lakos indul útnak – mely a reptér összes utasának körülbelül 60%-a, visszatérésükkör azonban a vámvizsgálatok miatt nagyjából két órát kell várakozniuk a San Diego területén lévő Otay Mesa vagy San Ysidro határárkelőn, a 24 órában üzemelő hídon viszont jelentősen, néhány percre rövidülhet le ez a folyamat.

Tijuana repülőtere egyre népszerűbb azok körében, akik olcsó repülőjegyet keresnek vagy olyan regionális desztinációkba utaznának, melyek nehezen elérhetők az Egyesült Államok repülőtereiről – ilyen például Guadalajara, Tepic és Leon, de például Sanghajba is heti három járat közlekedik innen. A híd belseje olyan, mint egy modern repülőtéri terminál, biztonsági okokból azonban az ablakok nem átlátszó üvegből készültek, így a határ nem látható belülről. Bár az Egyesült Államok és Mexikó között több, határon átívelő gyalogoshíd is húzódik, ez az első, amely közvetlenül egy repülőtérhez csatlakozik.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk