hirdetés
hirdetés

Ha Luxorban jár, hőlégballonozást most ne tervezzen!

Felfüggesztették a hőlégballonozást Luxor fölött az egyiptomi hatóságok, miután két turista, aki a levegőből akarta megtekinteni az ősi várost, könnyebben megsérült egy hőlégballon-balesetben hétfőn.

hirdetés

Az egyiptomi polgári repülési minisztérium közleménye szerint a hőlégballon, amely 28 turistát szállított, elsodródott az útvonaláról, de végül sikerült leszállnia. A fedélzeten tartózkodók közül két turistát szállítottak kórházba.
A közlemény nem tért ki arra, hogy milyen sérüléssel kezelik őket, és azt sem hozták nyilvánosságra, mely ország állampolgárai. Csupán arról számoltak be, hogy a hőlégballon 60 méter magasan volt, amikor letért az útvonaláról.

pixabay.com
pixabay.com
 

A minisztérium hangsúlyozta, hogy a hőlégballonozás folytatását mindaddig nem engedélyezik, amíg a hétfői baleset okát meg nem állapítják.
A Kairótól 510 kilométerre délre fekvő Luxor fölötti hőlégballonos kirándulás nagyon népszerű a turisták körében, mert rendkívüli nézőpontot kínál az ősi templomokra.
A hőlégballanos balesetek azonban nem ritkák, 2013-ban egy végzetes balesetben 19 turista halt meg Luxor mellett. 2009-ben 16 turista sérült meg, amikor hőlégballonjuk beleütközött egy  átjátszóállomás tornyába. Egy évvel korábban pedig hét sérültje volt egy hasonló balesetnek.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk