hirdetés
hirdetés

Hatalmas a veszteség az osztrák utaztatóknál

Segélykiáltással érnek fel Georg Kadanka, az Osztrák Kereskedelmi Kamara (WKO) utazás irodai tagozat vezetőjének szavai, miszerint az osztrák utazásszervezési ágazat idén eddig 80 százalékos forgalom-visszaesést volt kénytelen elszenvedni - írja a GD Consulting

hirdetés

A stájer utazási irodákat képviselő Michael Schlögl megítélése szerint az utaztatók a csőd szélén állnak, s hiányolják, hogy az ígért és célzott kormányzati segítség még mindig nem érkezett meg. A szakma képviselői kifogásolják azt a gyakorlatot, hogy részleges utazási figyelmeztetések kiadása helyett, egész országokat (legutóbb pl. Horvátországot) minősítenek utazásra nem javasolt célterületté, amely ellehetetlenítik az utazások szervezését, a foglalások realizálását.

A Wiener Zeitung cikke szerint a ki- és beutazás komoly visszaesésével párhuzamosan, egyes osztrák tartományok azonban még profitálhatnak is a pandémiából. Voralberg nyári vendégforgalma várhatóan meghaladja a tavalyi év azonos időszakának számait. Július és augusztus nagyon jó hónapoknak bizonyultak. 2019 május-októberben Vorarlbergben 1,28 millió vendéget regisztráltak, akik 4,18 millió vendégéjszakát töltöttek el. Ez 3,1 százalékos és 3,9 százalékos  növekedést jelentett 2018-hoz képest. 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk