hirdetés
hirdetés

Hét Banksy-alkotás Ukrajnában, közülük az egyik most bélyegre került

Hét, Ukrajnában felbukkant graffitiről ismerte el már korábban az arctalan street-art művész, Banksy, hogy az ő alkotása. A falfestmények többek között Kijevben, Irpin külvárosában és Borodyanka városában, tehát az orosz bombázások által leginkább sújtott helyeken tűntek fel, írja a The Art Newspaper.

 

hirdetés

Az egyik közülük, a leghíresebb, egy Putyinra emlékeztető férfit ábrázol, akit egy fiatal fiú a padlóra küld dzsúdózás közben. Ismert tény, hogy az orosz elnök egyébként fekete öves a sportágban. Egy másik alkotáson két gyermek látható, amint egy fém tankcsapdát használ libikókaként, a harmadikon pedig egy lebombázott épület romjain kézen álló tornász.

Miután a kézen álló nő graffitije a hivatalos Instagram-oldalán is megjelent, Banksy a The Art Newspapernek megerősítette, hogy ezek valóban az ő alkotásai, valamint további négy munkát is magára vállalt.

Van köztük egy pongyolában, hajcsavarókkal ábrázolt gázmaszkot viselő nő, tűzoltó készülékkel a kezében; egy szakállas férfi, amint fürdik; és egy, amelyben egy pénisz már meglévő rajza egy páncélozott teherautón szállított nukleáris robbanófejjé alakul.

Most pedig bélyegre került Banksy-nek az az alkotása, amin az orosz elnököt cselgáncs közben győzi le egy kisfiú. A bélyeget hivatalos használatban bocsátotta ki Ukrajna, így belföldi és nemzetközi postai forgalomban is használható küldemények feladásához.

Hírek szerint a bélyeg kibocsátása után több helyen sorban álltak azok, akik mindenképp szerettek volna vásárolni a különleges bélyegből.

(forrás: The Art Newspaper / euronews.com)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk