hirdetés
hirdetés

Hogyan utaznak idén az osztrákok?

Az Osztrák Turizmusnapok keretében mutatta be Sophie Karmasin, a Karmasin piackutató intézet ügyvezetője az Österreich Werbung megbízása alapján elkészült friss felmérés eredményét az osztrákok idei nyaralási terveiről - tájékoztatott a GD Consulting.

hirdetés

Az április végén készült 1000 fős reprezentatív kutatás alapján az osztrákok ki vannak éhezve a nyaralásra: közel harmaduk több szabadságot tervez idén, mint a koronavírus járvány előtti időszakban. A nyaralást tervezők 58 százaléka belföldi üdülést tervez, a legtöbben, - e szegmens 81 százaléka - legalább ötnapos kikapcsolódással számolnak. Európát 56 százalékuk említette úti célként, s csak 11 százalékuk tervezi elhagyni az öreg kontinenst idei nyaralása során.

A fogyasztói szokások változása terén a kutatás érdekes megállapítása, hogy amikor a fogyasztói trendekkel kapcsolatban kérdezték a felmérésben résztvevőket, akkor túlnyomó többségük a fenntarthatósági szemlélet várható erősödését az elsők között említette. A jövőt uraló turisztikai trendek közül legelső helyen a lelassult, fenntartható elveken nyugvó, úgynevezett szelíd turizmus igényét jelölték meg. Második helyen a látogatóforgalom tudatosabb terelésének igényét említették trendként, amelynek köszönhetően elkerülhető egyes desztinációk „lerohanása.”

A helyi és regionális termékek jelentősebb mértékű beépítése a helyi kínálatba szintén trendszerűséget mutat, akárcsak a higiéniai és a járványügyi megelőzéssel kapcsolatos biztonsági szabályok előtérbe kerülése. A helyi lakosság igényeinek a korábbinál nagyobb mértékben való figyelembe vételét szintén sokan említették a posztkorona világra jellemző trendként. Az egészséges gyógytényezők, s ezek fokozottabb használata (gyógy-kúrák, wellness) ugyancsak nagy számban kapott említést a trendkutatás alapján. 

A nyaralás során felkeresett úti célokkal kapcsolatban a legfőbb elvárás a jó ár-érték arány, ezt a megkérdezettek közel kétharmada tartja így. E szempontot követi a könnyű megközelíthetőség, valamint a rugalmas online foglalási lehetőség megléte. Szintén kiemelésre kerül a konzekvens és átfogó higiéniai előírások megléte a meglátogatni tervezett desztinációban, valamint a rugalmas lemondási feltételek biztosítása. Az osztrákok egyébként nagyban bíznak a hazai szolgáltatókban, 70 százalékuk úgy tartja, hogy megbízhat az ausztriai szálláshelyek, vendéglátóhelyek által nyújtott higiéniai és biztonsági intézkedésekben.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk