hirdetés
hirdetés

Innovatív ötletek a tengerjáró hajókon

2017-ben 2000-en, tavaly 2200-an utaztak a Tengerjáró kínálatában szereplő hajókkal, de a cég idén 2500 utasra számít, miközben a forgalom csaknem kétharmada ügynökökön keresztül érkezik – derült ki az utazásszervező katalógusbemutatóján.

hirdetés

Odyssey of the Seas

A csoportok számában is dinamikus a növekedés, hiszen míg két éve négy, tavaly kilenc, idén tíznél is több ilyen foglalásuk van, és e téren is fejlődés várható, hiszen a hajóstársaságok folyamatos fejlesztésekkel és újításokkal várják az utasokat.

A világ legnagyobb hajóit üzemeltető Royal Carribbean felújítási programja keretében négy év alatt 10 óriáshajó frissül fel, és 2021-től a Radiance osztályú hajókon új spa-t adnak át. A flottához idén csatlakozott a kimondottan a kínai piacra fejlesztett Spectrum of the Seas, és jövőre áll szolgálatba Floridában az Odyssey of the Seas. 2021-ben debütál majd a Wonder of the Seas, a Quantum Ultra osztály első tagjaként, 2022-24. között pedig várhatóan az új Icon osztály mutatkozik be.

Az önmagát „Perfect Day”-ként hirdető Cococay privát sziget (ahol hatalmas vízi csúszda- és kalandpark várja a látogatókat) azonban már elérhető a Royal Carribbean számos hajójával. A következő ilyen megálló pedig majd várhatóan 2022-ban nyílik a Vanuatuhoz tartozó Lelepa szigetén, ahol most jelentették be a környezetvédelmi szempontok maximális betartásával készülő új, karbonsemleges vízi paradicsomot.

A Celebrity Cruises ötcsillagos színvonalú szolgáltatást nyújtó flottájában is zajlanak a felújítások, és a tavaly bemutatkozott Edge, illetve Apex jövőre Európában is körutakra indul. Az Edge-osztályú hajókon az utasok kipróbálhatják a Magic Carpetet, a teniszpálya méretű lebegő teraszt, amely szintenként változva hol a kiszállást segíti, hol pedig exkluzív vacsorák helyszíne lehet. De szintén újdonság az Infinite erkély (amely akár a szoba részeként is használható), az eddigi legnagyobb méretű lakosztály-típus, az Iconic Suite, valamint a kétszintes Edge Villa, és az üvegfalakkal körbezárt, háromszintes Eden, ahol a vendégek élő növények közt sétálhatnak.

A Magic Carpet

Az Azamara Club Cruises három hajója jóval családiasabb, intimebb, „butikhajó” környezetet kínál, ahol a 700 utast 400 főnyi személyzet szolgálja ki. Különlegességük, hogy náluk sokkal inkább a célállomáson van a hangsúly, és sokat éjszakáznak egy-egy városban, így vendégeik jobban megismerhetik a kínálatban szereplő kikötők (szám szerint 273) látványosságait. Jövőre új desztinációként Hawaii, Francia Polinézia, Dél-Afrika, Madagaszkár, Tanzánia és Nyugat-Afrika is felfedezhető lesz, és lehetőség nyílik a három hajót egyetlen, 42 éjszakás, 14 ország 26 kikötőjén átvezető úton összekapcsolni. A „hármasikrek” egyébként jövőre október 3-én találkoznak majd Koperben.

Az Azamara újítása a számos többletszolgáltatást nyújtó Veranda Plus kategória, valamint a hajóút előtti vagy utáni land and sea programok.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk