hirdetés
hirdetés

Itt a vége: befejezettnek tekintik a Covid-világjárványt

Kár, hogy erről a vírust elfelejtették értesíteni. Ugyanis legfőképpen Délkelet-Ázsiában, a Közel-Keleten és a tengerentúli államokban ismét terjed egy újabb, igencsak veszélyes variáns.

hirdetés

Több, mint három évvel a kihírdetése után a Covid-19 miatti egészségügyi vészhelyzetnek vége, jelentette ki újságírók előtt az egészségügyi világszervezet főigazgatója, az euronews.com beszámolója szerint.

A Covid-19 világjárvány, amely több mint három éve emberek millióinak halálát okozta, gazdasági pusztítást végzett és elmélyítette az egyenlőtlenségeket, már nem minősül globális egészségügyi vészhelyzetnek, közölte pénteken a WHO.

Depositphotos
Depositphotos
 

"Nagy reménységgel jelentem ki, hogy a Covid-19 globális egészségügyi vészhelyzetnek vége", mondta Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO vezetője újságíróknak, és úgy becsülte, hogy a világjárvány "legalább 20 millió" ember halálát okozta - a hivatalos becslés közel háromszorosát.

A WHO több mint három évvel ezelőtt nyilvánította először vészhelyzetnek a COVID-19-et. Az ENSZ egészségügyi szervezetének tisztviselői szerint bár a vészhelyzeti fázis véget ért, a világjárvány még nem ért véget.

A közelmúltban megugrottak a megbetegedések Délkelet-Ázsiában és a Közel-Keleten. A WHO adatai szerint még mindig hetente több ezer ember hal meg a vírus miatt.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk