hirdetés
hirdetés

Jönnek, mennek a hírek a kijevi karácsonyi készülődésről

Egyrészt az tudható a helyi médiából, hogy Kijevben és környékén betiltották a karácsonyi fények használatát. Másrészről fotókkal mutatják, hogy igenis lesz karácsony a háborútól megtépázott ukrán fővárosban. 

hirdetés

Kijev mindig is nevezetes volt arról, és sok turistát vonzott az adventi, karácsonyi időszakban külföldről is, hogy csodaszépen díszítették fel a várost az ünnepek közeledtével, csillogó villogó dekorációkkal. Például a Szófia téren található karácsonyfa 2018-ban első lett Európa legszebb karácsonyfáinak rangsorában, amelyet az European Best Destinations honlap állított össze.

Európa legszebb karácsonyfája 2018-ban
Európa legszebb karácsonyfája 2018-ban

"Ukrajna fővárosa ideális hely az utazók számára, akik autentikus környezetet, a hóesést és a hagyományokat keresik. Ráadásul Kijevben, nem egy, hanem több karácsonyi vásár is van, valamint ugyanitt megcsodálhatják Európa egyik legszebb fáját a Szófia téren, mondták a díj odaítélése kapcsán a minősítés szerzői.

Azonban, mint több helyi híradásban is szerepel, idén nemcsak a fővárosban, hanem a teljes Kijev megyében betiltották az ünnepi fények – girlandok, fénydekorációk – használatát. Az ezzel kapcsolatos rendeletet a régió védelmi tanácsának operatív stábja november 10-én fogadta el.

A tiltásról szóló híradásnak ellentmond a felvétel: már szerelik az ünnepi kivilágítást az ukrán fővárosban
A tiltásról szóló híradásnak ellentmond a felvétel: már szerelik az ünnepi kivilágítást az ukrán fővárosban

"Ez vonatkozik mind a kereskedelmi, mind a kommunális és állami tulajdonra. A karácsonyfák, parkok, utcák díszeit későbbre hagyjuk. Ellenállunk az ellenségnek, mely folytatja országunk energiaterrorát. Maximális energiamegtakarítás – ez jelenleg a mi civil frontunk”, mondta Olekszij Kuleba, a megyei katonai adminisztráció vezetője.

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk