hirdetés
hirdetés

Kietlen a dubaji mesterséges szigetek nagy része

Kérdésessé vált, hogy megismételhető-e a Palm Jumeirah sikere: a Palm Deira tervét átalakították,de a legtöbb problémát a Világ és a Palm Jebel Ali okozza.

hirdetés

Dubajban 22 éve kezdődtek meg a világ legnagyobb mesterséges szigeteinek építése, de ezek közül csak egyet tudtak befejezni - írja a vg.hu.

Palm Jumeirah - depositphotos.com
Palm Jumeirah - depositphotos.com

Széles körben az Egyesült Arab Emírségek városfejlesztésének sztárprojektjeként hirdették meg az építkezéseket, de két évtizeddel később a történet egészen másképp alakult, mint ahogy azt a ingatlanfejlesztők és az emírség vezetői elképzelték.

A pálmafát formázó Palm Jumeirah (Pálma-sziget) építése 2001 júniusában kezdődött meg és 2006-ban fejeződött be, a következő évben pedig beköltöztek az első lakók is. A terület azóta szépen beépült, a szárazfölddel nyeregvasút és út is összeköti. Jelenleg a város legdrágább és legfelkapottabb területének számít, levelein luxusvillák, törzsén és a védelmét szolgáló hullámtörőn szállodák kaptak helyet. 

A sikerében több tényező is szerepet játszott: építését a 2008-os gazdasági világválság előtt befejezték és központi elhelyezkedése miatt könnyen megközelíthető. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a dubaji megaprojektek közül a Palm Jumeirah számít a legkisebb 5,6 négyzetkilométernyi területével, így a sziget építési költségé kijött 12 milliárd dollárból. Ugyanakkor nem mindegyik építkezés sült el jól.

Palm Jebel Ali és a Palm Deira történetét elolvasom a vg.hu-n >>

(forrás: vg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk