hirdetés
hirdetés

Kína lazít a beutazási Covid-szabályokon

Rövidül a külföldről érkezők karanténja, és nem büntetik felfüggesztéssel a légitársaságokat, ha fertőzött személyt találnak a járatukon - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A pénteken közölt enyhítő intézkedések közé tartozik, hogy a beutazóknak az eddigi hét helyett immár “csak” öt napot kell egy kijelölt szállodában, hatósági karanténban tölteniük, de az ezt követő háromnapos otthoni elkülönítés változatlanul fennmarad.

Az utazást megelőző tesztelési kötelezettség megmarad, de elegendő lesz az indulás előtt 48 órával egyetlen PCR-tesztet elvégeztetni, az eddigi kettő helyett. Törölték azt a légitársaságok által sokat kritizált szabályt, amely kínai járataik időszakos felfüggesztésére kötelezte a cégeket, ha a hatóságok fertőzött személyt találtak utasaik között.

Ez jelentősen megnehezítette a hálózattervezési feladatokat mind a kínai, mind az országba járatokat üzemeltető külföldi légitársaságoknál.

Depositphotos
Depositphotos

Bár az október végén kezdődött téli menetrendi időszakban Kína megduplázta az országba engedélyezett járatok számát, heti 420-ra, ez a szám még mindig csak töredéke a járvány előtti nemzetközi járatoknak.
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk