hirdetés
hirdetés

Kinevezték a turisztikai államtitkárt Ausztriában

Van der Bellen szövetségi elnök május 11-én Susanne Kraus-Winklert nevezete ki turisztikai államtitkárrá, így a turizmus ágazat mostantól az újonnan megalakult csúcsminisztériumhoz tartozik.

hirdetés

Az új „szuperminisztériumban” külön államtitkár felügyeli a turizmust. Elisabeth Köstinger szövetségi agrár- és turisztikai miniszter május 9-ei lemondása következtében kormányátalakításra került sor Ausztriában. Az átalakítás során összevonják a munkaügyi és gazdasági tárcát, így létrejön - a sajtóban csak „szuperminisztériumként” emlegetett – Szövetségi Munkaügyi és Gazdasági Minisztérium. A szövetségi elnök Susanne Kraus-Winklert nevezte ki turisztikai államtitkárrá, így a turizmus ágazat mostantól az újonnan megalakult csúcsminisztériumhoz tartozik - írja a GD Consulting.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

Az új államtitkár asszony nemzetközileg is ismert és elismert szereplője az ausztriai turisztikai életnek: az elmúlt több évtizedben szállodásként, a HOTREC elnökeként, valamint az osztrák gazdasági kamara szállodai tagozatának vezetőjeként aktívan részt vett a turizmus és szabadidő-gazdaság ausztriai és európai keretfeltételeinek alakításában. Magyarországi szakmai rendezvényeken is többször tartott előadást, osztotta meg tapasztalatait a magyar kollegáikkal. Kinevezését az ausztriai turisztikai szakmai szervezetek egyhangúlag üdvözölték.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk