hirdetés
hirdetés

Komppal menekülnek a turisták La Palma szigetéről

A Spanyolországhoz tartozó la Palma szigetén a múlt vasárnap kitört Cumbre Vieja vulkán lávafolyama továbbra is lassan folyik le a hegyoldalon.

hirdetés

Új fejlemény, hogy a körülmények figyelembevételével a spanyol hatóságok egyes evakuált helyi lakosoknak engedélyezték, hogy szedjék össze az otthonaikban maradt holmijukat, adja hírül a euronews.com tudósítása.

pixabay.com
pixabay.com
 

A helyi repülőteret vasárnap újra megnyitották, szombaton azonban még zárva volt, ezért több ezren kompokkal hagyták el a szigetet. Hogy ez minél gördülékenyebben menjen, annak érdekében növelték a kompjáratok számát és gyakoriságát.

A múlt vasárnapi vulkánkitörés óta a lávafolyam több mint 200 hektárnyi területet borított el, és egyes jelentések szerint már több mint 450 épületet rombolt le. További 1600 veszélyben van. Eddig több mint hatezer embert evakuáltak.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk