hirdetés
hirdetés

Lecsaptak a rendőrök egy thai bárban tartott éjszakai bulira

Sok turistát tartóztattak le, köztük briteket és amerikaiakat, miközben Thaiföldön a rendőrök lerohanták egy, a koronavírus szabályait megsértő bárt.

hirdetés

A Koh Phangan-szigeten a rendőrök 89 turistát tartóztattak le, és mellettük 22 thaiföldit, miután kedden este megrohamozták a bárt. Suparerk Pankosol rendőrezredes, a tartományi bevándorlási hivatal felügyelője szerint a letartóztatott helyiek között volt a bár tulajdonosa és a bártender is

pixabay.com
pixabay.com

Szerinte az összejövetel abszolút illegális volt a koronavírus leküzdésére tavaly márciusban kihirdetett nemzeti szükségállapot során.
Thaiföldre április óta gyakorlatilag senki nem léphet be, egy most is érvényben lévői rendelet tiltja az emberek nyilvános összejöveteleken való részvételét és a magas kockázatú területekre való belépést.
A letartóztatottak több mint 10 országból érkeztek, köztük az Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából, Svájcból és Dániából, közölte a rendőrtiszt.
A rajtaütésről a rendőrség által közzétett fotók egy sötét, zsúfolt helyiséget mutattak, tele bulizókkal, akik szinte mindannyian maszkot viseltek.
A Surat Thani tartománybeli Koh Phangan a fiatal hátizsákos utazók kedvelt úti célja, és különösen ismert és kedvelt az egész éjszaka tartó teliholdi partikról.
Thaiföld azonban tavaly április óta gyakorlatilag minden turistát kitiltott országukból.
A rendkívüli állapot megsértése miatt a büntetés két évig terjedő szabadságvesztés és 40 000 baht (1330 USD) pénzbírság lehet.
A bár tulajdonosa és dolgozója ellen vádat emelhetnek a fertőző betegségekről szóló törvény megsértése miatt is, amelyet egyéves börtönbüntetéssel és 100 000 baht (3330 dollár) pénzbüntetéssel büntethetnek.
Mint a rendőrezredes elmondta, a rendőrség nyomon követte a buliterveket a közösségi médiában, ahol a bár ötödik évfordulója alkalmából hirdették meg az eseményt. A belépőjegyek ára 100 baht volt (3,30 USD).

(forrás: The Daily Mail / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai