hirdetés
hirdetés

Leonardo befejezetlen műve látható egy francia kastélyben

Leonardo da Vinci befejezetlen festményét állították ki abban az amboise-i kastélyban, a Chateau du Clos Luce-ban, amelyben az itáliai művész élete utolsó három évét töltötte. A „Szent Jeromos a vadonban” című képet a Vatikáni Múzeumok kölcsönözték a francia kiállítóknak.

hirdetés

A kastély igazgatója, François Saint-Bris szerint tisztán látszik Leonardo ujjlenyomata – egyfajta ujjtörlés, ami a képen enyhe elmosódást hozott létre. Ez különösen megindító, mert manapság majd’ mindenkitől vettek már ujjlenyomatot, a képen pedig megvan Leonardo 535 évvel ezelőtti ujjlenyomata, adja hírül az euronews.com portál.

 

A képpel kapcsolatban sok a megválaszolatlan kérdés. Nem tudni például, megrendelésre készült vagy Leonardo csak úgy, a maga örömére festette, illetve hogy még Leonardo firenzei korszakából, tehát 1480 előttről származik, vagy az azutáni milánói időszakból.

Az amboise-i kastély igazgatója szerint a „Szent Jeromos a vadonban” még sokáig igazi rejtély marad.
(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk