hirdetés
hirdetés

Lezárulhat egy menekülési útvonal az oroszok elől

Finnország lezárhatja a határt az orosz turisták előtt. A finn külügyminisztérium közlése szerint „nemzeti megoldást" dolgoznak ki arra, hogy tovább korlátozzák, esetleg teljesen megakadályozzák „orosz turisták" átutazását Finnországon.

hirdetés

Jelenleg Finnország az egyetlen Oroszországgal határos EU-tagállam, amely orosz állampolgárokat enged átutazni schengeni vízummal, miután Lengyelország, Litvánia, Észtország és Lettország szeptember elején megakadályozta az orosz állampolgárok nagy része számára a beutazást, olvasható az euronews.com tudósításában.

Depositphotos
Depositphotos
 

A finn határőrség csütörtök reggel közölte, hogy a finn-orosz határon máris jelentősen megnőtt a forgalom azután, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök részleges mozgósítást rendelt el. „Egyértelműen növekedtek a számok", és „határozottan nagyobb a forgalom" - hangsúlyozta a határőrség nemzetközi ügyekért felelős illetékese, Matti Pitkaniitty, aki azt mondta, hogy szerdán 4824 orosz állampolgár érkezett Finnországba a keleti határon, míg az előző héten 3133.

Antti Kaikkonen finn védelmi miniszter még szerdán leszögezte: Finnország fokozott figyelemmel követi a helyzetet szomszédságában Putyin bejelentése után, amelyet követően gyorsan elkapkodták az egyirányú repülőjegyeket Oroszországban, mert sokan attól tartanak, hogy a katonakorú férfiakat nem engedik távozni az országból.

Finnország szeptemberben már a tizedére csökkentette az orosz állampolgároknak kiadott vízumok számát, válaszul az ukrajnai orosz invázióra.

 
(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk