hirdetés
hirdetés

Máltán kezdődik a telet búcsúztató fesztivál

Az önfeledt vidámság maskarás ünnepét régóta megtartják minden évben a szigetországban. 

hirdetés

Az első karneváli mulatságot 1535-ben tartották, nem sokkal azután, hogy a lovagok megérkeztek a szigetre. Az első valóban nagy karnevált feltehetően 1560-ban élte meg a sziget, amikor is a keresztény hadak Tripoliba tartva itt kötöttek ki. A főadmirális mulatni küldte embereit a partra, de a szigeten uralkodó La Valette nagymester nem nézte jó szemmel a maskarákat: mivel álruhában könnyen oldódtak a gátlások, ezért szankcionálta a közterületi maszkviselést.  

shutterstock
shutterstock
 

A február 18-án kezdődő tél végi karnevál az öröm és a jókedv ünnepe mind a mai napig a világ számos pontján. Máltán ez a fesztivál a kulturális eseménynaptár egyik központi eleme, a sziget egyik fő látványossága. A főbb rendezvények a főváros, Valletta és elővárosa, Floriana utcáin zajlanak, de Málta kisebb települései és a többi sziget sem maradnak ki az ünnepi forgatagból.

shutterstock
shutterstock

A vallettai rendezvények programjának csúcspontja idén kétségtelenül a velencei ihletésű Carne Vale Gran Ballo lesz Mascherában, amely a covid-járvány miatti néhány év kihagyás után visszatér a máltai karneváli rendezvények programjába.

A Carne Vale szigorúan csak felnőtteknek szól. Az évszázados velencei karnevál pompája, valamint Dante Isteni színjátéka ihlette az eseményt. A Mascherai Carne Vale Gran Ballo szórakozásban gazdag éjszakát és kényeztetést ígér a résztvevőknek.  Akrobatikus előadók, táncosok és színészek gondoskodnak a hangulatról, a pompás, több fogásos vacsorát pedig egy Michelin-csillagos séf, Kevin Bonello álmodta meg. A Carne Vale résztvevői csakis történelmi kosztümben vagy elegáns ruhákban jelenhetnek meg, maszkkal.


(forrás: www.visitmalta.com)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk