hirdetés
hirdetés

Marad a csökkentett áfakulcs Ausztriában

Jönnek viszont az újabb szigorítások a turizmus területén is.

hirdetés

Elisabeth Köstinger szövetségi turisztikai miniszter a „biztonságos vendéglátás” szakportálon jelentette be az újabb intézkedéseket, amellyel az osztrák szövetségi kormány elejét kívánja venni a járványügyi helyzet további robbanásszerű növekedésnek. A szociális érintkezéseket tovább szűkítik országos szinten: a nyilvános helyen tartott magánszervezésű rendezvényeken mindösszesen 10 fő részvétele lesz engedélyezett, hasonlóan a tavaszi korlátozásokhoz - értesült a GD Consulting.

A szakmai rendezvények esetében egyelőre marad a korábbi szabályozás. (Zárt helyeken, előre kijelölt ülőhelyek nélkül tartott rendezvényeken maximum 250 fő tartózkodhat egyszerre, a szabadban pedig 500 fő. Helyjegyes ültetéses forma esetében 1500 és 3000 fő a határ, 200 főtől pedig minden rendezvénynek külön COVID megbízottja és részletes intézkedési terve kell, hogy legyen.)

A vendéglátóiparban a személyzet mellett már a vendégek számára is kötelező lesz az arcmaszk viselése, amelyet csak az asztalnál ülve lehet levenni. Ismét csak az ültetett éttermi fogyasztás engedélyezik, a bárszerű kiszolgálás nem kivitelezhető, egy asztalnál max. 10 fős társaság ülhet egyszerre. A szabad téren található piacokon és vásárokon is kötelezővé válik a maszkviselésn Ausztriában, az intézkedések szeptember 21-től érvényesek.

Jó hír a vendéglátás, szállásadás, turizmus területén tevékenykedőknek: az 5 százalékos egységes és csökkentett áfakulcs alkalmazásának időtartamát 2021 végéig meghosszabbították. Ausztriában szakmai körökben komoly felháborodást váltott ki Németország döntése, miszerint a német hatóságok Bécs városát is járványügyileg fokozottan veszélyes kategóriába sorolták.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk