hirdetés
hirdetés

Helyszíni tudósítás New Orleansból

Megcsappant a magyarok érdeklődése Amerika iránt

Tavaly 75 millió turista látogatott az Egyesült Államokba, de a tervek szerint öt év múlva mar 100 milliót köszönthetnek az Újvilágban. Az amerikai turisztikai ipar minden marketingeszközt bedob, hogy elérjék a célt.

hirdetés

A biztonsági kockázatok ellenére tavaly majdnem öt százalékkal nőtt az USA-ba irányuló turistaforgalom. A 75 milliós beutazó forgalom közel felét a két szomszédos ország, Kanada es Mexikó tette ki, de 32,5 millióan érkeztek a tengerentúlról. A célok azonban még ennél is merészebbek: 20121-re évente 100 millió turistát szeretnének fogadni – legalábbis ez hangzott el az amerikai turisztikai ipar legfontosabb vásárán New Orleansban. A tegnap megnyílt IPW adatai is elképesztők, mintegy 6000 résztvevő – köztük 1600 külföldi vásárló, turisztikai szakember vesz reszt az eseményen. Az évente más-más helyszínen megrendezett turisztikai vásáron Chris Thompson, a Brand USA vezérigazgatója bejelentette, hogy a külföldi marketingkampányra létrehozott szervezet továbbra is a legfontosabb 14-16 küldőországra fókuszál. Azt tervezik, hogy a legjelentősebb piacokon tovább erősítik az USA pozícióit. A Brand USA Angliától Olaszországig képviseleti magát irodákkal, és online kampányokkal, mega study túrákkal csábítja az utazási irodákat és utasokat amerikai utazásra. A 2021-es cél elérésében azonban mar számolnak Kínával is. A számítások szerint öt év múlva már évi 5 millió turistát fogadnak onnan – többet, mint Japánból (tavaly mar 50 százalékkal nőtt a beutazó kínaiak száma annak ellenére is, hogy a vízumkötelezettség továbbra is fennáll).

A legjelentősebb küldőországok:

1. Nagy-Britannia
2. Japán
3. Kína
4. Brazília
5. Németország
6. Franciaország
7. Dél-Korea
8. Ausztrália
9. India
10. Olaszország

Az idei év különlegessége, hogy a nemzeti parkokkal – is – kampányolnak világszerte. A parkokról készült es az elmúlt hónapban bemutatott IMAX-filmet világszerte több mint 100 IMAX moziban, múzeumban vetítik nagy sikerrel. Az elmúlt hetekben már több mint egymillió jegyet adtak el, jelentős részét külföldön. Bár a tavalyi adatok szerint több mint 300 millióan leptek be a parkokba, ennek csak tizede érkezett külföldről.

Az idei IPW iránt csekély érdeklődést mutatott a hazai turisztikai szakma. A magyar delegációban a korábbi 10-15 iroda helyett mindössze két cég – a Morton’s és a Haris Travel Club – képviseltette magát. Ebben bizonyára szerepet játszik a dollár-forint árfolyama, míg korábban az USA kifejezetten jó ár/érték arányt képviselt, mára ez az előny jórészt eltűnt. A 300 forint körüli dollár árfolyam és a közvetlen budapesti járat hiánya érezhetően csökkentette az USA népszerűségét. A repülőjegyárak sem követik a zuhanó kerozinárakat, így nehéz találni olcsó amerikai repjegyet. Az itteni statisztikák szerint Magyarországról évente 60-70 ezren látogatnak az Egyesült Államokba.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk