hirdetés
hirdetés

Meghosszabbítják a turizmusban a támogatásokat Ausztriában

Elisabeth Köstinger osztrák turisztikai miniszter a Nemzetgyűlés előtt június 16-án tartott helyzetértékelésében kiemelte, hogy a turisztikai ágazat májusban sikerrel átstartolt, az újrakezdés eredményes, a nyári foglaltsági adatok reményt keltőek - írja a GD Consulting.

hirdetés

A jól kidolgozott higiéniai koncepciók, a széleskörű tesztkapacitások, az előrehaladott oltási stratégia, valamint a bevált pénzügyi támogatási konstrukciók bizakodásra adnak okot, hogy az ágazat hamarosan legyőzi a nehézségeket, s megbirkózik a kihívásokkal. A világjárvány harmadik hullámában Ausztria összességében az „egyik legsikeresebben teljesítő ország volt, a tesztelés rendszere pedig Európában a legjobban kiépített” – hangsúlyozta a miniszter. Érvelés szerint a turisztikai ágazat megsegítésére alkalmazott támogatások, pénzügyi védernyők, közvetlen forrásjuttatások nagyban segítették átvészelni a nehéz időszakot.

Fotó: 123rf
Fotó: 123rf

Bejelentették azt is, hogy a június végével kifutó forráspótló támogatásokat további három hónappal meghosszabbítják, illetve egyes konstrukciókat, - mint például a kezességvállalás, hiteltörlesztés szüneteltetése - az évi végéig is biztosítják a rászoruló vállalkozásoknak. Ezáltal biztosítható, hogy a turisztikai vállalkozások az eredményes és fenntartható „comeback” érdekében "levegőhöz jussanak" - hangoztatta a miniszter. Az ágazat újjászervezését a kéthónapos szakmai konzultáció során összegyűjtött tapasztalatok alapján júliusban egy „Comeback-Plan” elnevezésű csomagban terjesztik elő – ismertette a terveket Elisabeth Köstinger.

(forrás: GD Consulting)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk