hirdetés
hirdetés

Megint utazási korlátozás és maszkolás

Egyre biztosabb az újabb járványhullám, ezért Belgiumban a kormány utazási korlátozásokat is tartalmazó törvénytervezetet hagyott jóvá, Németországban pedig újra kötelező lesz a beltéri maszkhasználat.

hirdetés

Belgiumban az új fertőzéses esetek száma hetedik hete emelkedik, ezért a belga kormány utazási korlátozásokat is tartalmazó törvénytervezetet hagyott jóvá, és az országban újra bevezethetik a beutazók nyilvántartását célzó járványügyi adatlap használatát, közölte a La Libre Belgique című, francia nyelvű belga napilap nyomán az index.hu portál.

A napilap beszámolója szerint Frank Vandenbroucke belga egészségügyi miniszter a főként az utazást érintő várható szigorítások fontosságát az aggasztóvá vált járványügyi helyzet ellenőrzésével indokolta. Az intézkedések, amelyek között a karanténkötelezettség is szerepelhet, a rossz járványügyi mutatókkal rendelkező területekről vagy országokból Belgiumba utazókra vonatkoznak majd.

Jelenleg naponta csaknem nyolcezer új fertőzöttet regisztrálnak az országban.

depositphotos
depositphotos
 

Németországban pedig ismét visszavezetik a beltéri maszkhasználatot. Marco Buschmann, német igazságügyi miniszter bejelentette, hogy az emelkedő koronavírusos esetszámok miatt hamarosan újra kötelező lesz az országban a maszkhasználat, egyéb intézkedéseket – mint például az iskolák bezárását vagy kijárási tilalmat – azonban egyelőre nem terveznek.

Az intézkedés értelmében a zárt és nyilvános helyiségekben újra védőmaszkot kell majd viselni az országban – számol be a bejelentésről a Politico.

A teljes hír megtalálható: ITT

(forrás: index.hu / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk