hirdetés
hirdetés

Milyen lehet a városok turizmusa a jövőben?

November 11-én tartotta éves összegző és programadó konferenciáját Bécs város turisztikai hivatala: a Wien Tourismus. Ezen hangzottak el a következők, amelyet a GD Consulting helyszíni tudósítása alapján adunk közre.

hirdetés

Fotó: blog.becsifekete.hu
Fotó: blog.becsifekete.hu

  • A bécsi városháza dísztermében tartott esemény,  hibrid jelleggel valósult meg idén is. A helyszínen közel háromszáz fő vett részt, míg online változatban több, mint kétszázan követték, a szingapúri élő bejelentkezéssel is színesített közel 3 órás rendezvényt. A fokozott biztonság miatt a szervezők elvárták a friss PCR teszt bemutatást is, illetve a  vendégek – az ajánlásokat követve – szinte kivétel nélkül FFP2-maszkot viselve mozogtak a rendezvényteremben.

  • A konferencia kezdetén Peter Hanke, a Wien Tourismus elnöke, és egyben Bécs város gazdasági, turisztikai, nemzetközi, digitalizációs, illetve a közösségi közlekedésért is felelős tanácsnoka elmondta, Bécs nemzetközileg is jó példa a válságmenedzsment terén, hogy összefogással miként lehet a hátrányból előnyt kovácsolni. Mint ismeretes, Bécs város több lépcsőben 600 millió eurót fordított tavaly óta a korona krízis miatt a várost ért közvetlen gazdasági károk enyhítésre. Peter Hanke sikeresnek nevezte a MICE-szektort élénkítő programot, amely keretében mindezidáig 2,6 millió euró támogatással közel 370 milliós eurós hozzáadott értéket generáltak a bécsi gazdaságnak. A 4 milliós forrással rendelkező projekt keretében még várnak pályázatokat, amelyek segítségével további konferenciák, kongresszusok csábíthatóak Bécsbe, illetve rendezvények kerülhetnek a közeljövőben megrendezésre.

  • Norbert Kettner, a Wien Tourismus igazgatója előadásában az elmúlt évben megvalósult digitális termékfejlesztés eredményeit ismertette. Bemutatásra kerültek a tavaly debütált IVIE mobilalkalmazás forgalmi eredményei: az idei év végén várhatóan eléri a 100 ezret a letöltött mobilalkalmazások száma. Bejelentésre került, hogy a két éve meghirdetett látogató-gazdaság (vistor economy) stratégia célrendszerét a járványhelyzethez optimalizálták. A gazdasági értékteremtési indikátorok esetében a 2025-re elérendő célként a 2018-as eredményeket tűzték ki újra. Bejelentésre került, hogy 2025-re a tervek szerint Bécs lesz a világon a vasúttal legkönnyebben elérhető, s a leginkább behálózott vasúti összekötetéssel rendelkező főváros. E cél teljesülése az osztrák államvasúttal (ÖBB) való nemzetközi együttműködésnek köszönhetően igen jól alakul, mely jelentős hozzájárulás a klímavédelmi célok teljesüléséhez is.

  • A város szálláskapacitásait illetően egyes kisebb szolgáltatók „kiesése” kapcsán az egységek száma a 2019-es bázishoz képest 16 százalékkal csökkent, ugyanakkor a folyamatban lévő fejlesztések miatt a férőhely-kapacitás jövő év végére már meghaladja a válság előtti szintet (68.200 ágy vrs. 69.600 ágy). 

  • További információk a rendezvényről ITT. 

(forrás: GD Consulting / Bécs)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk