hirdetés
hirdetés

Nagy könnyítés az Egyiptomba utazóknak

Egyiptom feloldja a tilalmat, ami annyi bosszúságot okozott a turistáknak.

hirdetés

A turisztikai minisztérium bejelentette, hogy engedélyezik a magáncélú amatőr fotózást a közterületeken. Mint közleményükben írták, „az összes hagyományos és digitális fényképezőgéppel illetve videokamerával ingyenesen lehet fényképezni, és nem kell előzetesen engedélyt kérni“ - írja a Roadster.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

Eddig az utazóknak hivatalos engedélyt kellett volna kérniük mindehhez, és rendszeresen számoltak be olyan esetekről, amikor a rendőrök leállították őket az utcán kattintgatás közben még a népszerű turistacélpontokon is, rosszabb esetben pedig még a felszerelésüket is elkobozták.

Bizonyos korlátozások ugyanakkor továbbra is érvényben maradnak, engedély kell például a kereskedelmi és média célú fotózáshoz és videózáshoz, valamint ahhoz, hogy gyermekek szerepeljenek a képeken. Ugyanakkor tilos lefotózni vagy megosztani olyan jeleneteket, amelyek „bármilyen módon ronthatják az ország imázsát”.


hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk