hirdetés
hirdetés

Nagyot könnyít Ausztria a külföldi turisztikai munkavállalóknak

A turizmusban tapasztalható égető munkaerőhiány csökkentése érdekében Elisabeth Köstinger turizmusért felelős miniszter és Martin Kocher munkaügyi miniszter a külföldiek foglalkoztatási szabályainak könnyítést kezdeményezte - írja a GD Consulting.

hirdetés

A szövetségi turisztikai minisztérium tájékoztatása értelmében a vonatkozó törvénymódosítás előterjesztése hamarosan a nemzetgyűlés elé kerül, így a jövő évben már alkalmazhatóak lesznek az enyhítések. Ennek értelmében a külföldi munkavállalók számára a turizmus területén egyszerűbbé teszik a szezonális munkavégzés lehetőségét.

A külföldiek munkavállalását szabályozó törvény módosítását követően külföldi munkavállalók számára a szezonális munkavégzést egyszer kell csak regisztrálni, majd az így kapott engedély birtokában a munka a későbbi években már külön eljárás nélkül is végezhető lesz. A „szezonális törzsmunkás” (Stammsaisonier) fogalmának bevezetésével lehetővé teszik, hogy akik az osztrák munkaügyi hivatalnál 2022-ig regisztrálnak, azok a rákövetkező évekre is megkapják a szezonális törzsmunkás státuszt, illetve az azzal járó kedvezményeket. A jogszabályváltozással kapcsolatos további információ hamarosan ITT lesz olvasható.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk