hirdetés
hirdetés

Nassfelden kedden indul a síszezon

110 km hóbiztos sípálya 30 modern sífelvonóval, síterep értékelések legjobbja több kategóriában és még mindig Ausztria TOP10 síterepének egyike. Ezen felül, aki Karintia legnagyobb síterepén, Nassfelden kezdi a síszezont, még egy különleges élménynek is a részese lehet. Dec. 10-én egy helyi sztár, Melissa Naschenweng pörgeti fel a 2022/23-as síszezont egy különleges koncerttel, színpada hátterében lenyűgöző téli panorámával. Ez a szezonnyitó lesz a régió első tanúsítottan környezettudatos rendezvénye - tájékoztatta lapunkat az osztrák síparadicsom.

hirdetés

Nassfeld idén is bebizonyítja, hogy Karintia leghóbiztosabb síterepe. Ennek köszönhetően – az előzetes terveknek megfelelően – 2022. dec. 7-én szerdán indul Nassfelden a síszezon. 

Nagy hangsúlyt fektetnek az energiahatékonyságra és a klímavédelemre

Nassfelden a lifttársaság több mint 3,5 millió euró összegben hajtott végre áramfelhasználást csökkentő és energiahatékonyságot növelő technikai fejlesztéseket, telepített a pénztáraknál a sorban állási időt csökkentő jegyautomatákat, valamint szerezte be a legmodernebb pályakarbantartó gépeket a tökéletesen karbantartott sípályák érdekében. 460 modern hóágyú járul hozzá évek óta 20%-kal kevesebb energiafelhasználással, de 30%-kal nagyobb hatékonysággal a főbb sípályák garantált hóval borításához mindössze 5-6 nap alatt. A fenntartható sípálya üzemeltetésre is nagy hangsúly helyeződik Nassfelden. Ezért a síterep áram szükségletét 100%-ban megújuló energiaforrásokból fedezik.

régió lakói és munkavállalói felé is felelősséggel tartoznak

A régió bebizonyítja, hogy lehet fenntarthatóan és szociálisan is felelősséget vállalva működnie egy síterepnek. A turizmus összes szegmensében dolgozó közel 800 vállalkozás – köztük beszállítók, kézművesek és üzemek  – számára létfontosságú, hogy a síterep működjön. Közel 1300 család (kb. 3000 fő) is érintett, akik munkája és élettere a téli sportokhoz kötődik. Adott a kérdés: „Mi lenne ezekkel a helyben élő családokkal és munkavállalókkal, ha a régió motorja, a síterep nem lenne többé?“ A válaszokat megvalósítható és konkrét megoldási javaslatokkal – elsősorban a síterepek létjogosultságát kritizálóktól - személyesen Christian Krisper, a lifttársaság elnöke és Christopher Gruber, a régió turisztikai vezetője várja.

Szezonnyitó rendezvény tipp: havas téli koncert Nassfelden Melissa Naschenwenggel

Nassfeld síterepének 2022. dec. 7-i nyitása minden síelő és snowboardos szívét megdobogtatja. Rögtön az első hétvégén, dec. 10-én csodálatos téli hegyi panorámával a háttérben színpadra lép Melissa Naschenweng és zenekara, hogy messzire elérjen az új síszezon híre. A rendezvény során kiemelten fontos, hogy példát mutasson a fenntarthatóság terén. Az idei téli szezonnyitó koncert az első igazoltan környezettudatos esemény lesz a régióban. Ehhez hozzátartozik: a környezetkímélő tömegközlekedési lehetőség, a helyi alapanyagokat felhasználó ételkínálat, a hulladékmentesítés és -újrahasznosítás, az energiatakarékosság, valamint az akadálymentesség is. Melissa előtt az osztrák partyzenekar, a „Die Draufgänger“ lép majd fel. Jegyek & információk itt: winterkonzert.nassfeld.at

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk