hirdetés
hirdetés

Nem a hóhiány fenyegeti a francia síszezont

A francia sípályák dolgozóit tömörítő szakszervezetek közül kettő általános sztrájkot szervez január 31-től a nyugdíjak, a fizetések és a munkakörülmények miatt - írja a Roadster.

hirdetés

A keddtől kezdődő sztrájk káoszt okozhat a síterepeken, ezáltal pedig romba döntheti sokak téli utazását is az év egyik legforgalmasabb időszakában az Euronews híre alapján született cikk szerint. A síidény főszezonja Franciaországban február 4-től március 4-ig tart, ilyenkor a téli sport szerelmeseinek százezrei siklanak a pályákon. A két ágazati szakszervezet, a Force Ouvrière (FO) és az idénymunkásokat is képviselő Confédération Générale du Travail (CGT) sztrájkja határozatlan idei tart, így nem tudni, hogy a munkabeszüntetés január 31-e után is folytatódik-e.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

Eric Becker, az FO szakszervezet vezetője közleményében elmondta, hogy a jelenlegi tervek szerint február 1-től a sífelvonók normálisan működnének, hiszen – ahogy fogalmaz – nem akarják tovább gyengíteni a már így is nehéz helyzetben lévő vállalatokat. Ha azonban követeléseik – amik érintik a nyugdíjreformot, a magasabb béreket és a jobb munkakörülményeket – nem teljesülnek, a sztrájk elhúzódhat.

A teljes cikk ITT olvasható.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk