hirdetés
hirdetés

Nő a vendégforgalom Horvátországban

Júniusban 892 ezer turistát regisztráltak Horvátországban, akik 4,79 millió vendégéjszakát realizáltak Habár ezek a számok csupán az egyharmadát teszik ki a tavalyi év júniusában regisztrált adatoknak, ez egy fantasztikus eredménynek tekinthető a Horvát Idegenforgalmi Közösség szerint. Mivel a turisták július beköszöntével is egyre nagyobb számban érkeznek az országba, mind a turisták, mind a vendégéjszakák számát tekintve dinamikus növekedés várható.

hirdetés

A legtöbb turista Németországból, Szlovéniából, Ausztriából és Csehországból érkezett, illetve a belföldi turisták is szép számban teljesítettek. A júniusi vendégéjszakák küldőországok szerinti százalékos megoszlása: 32% - Németország, 29% - Szlovénia, 20% - belföldi turisták, 10% - Ausztria és 9% - Csehország. Az eltöltött vendégéjszakák száma szerinti a legnépszerűbb úti célok: Rovinj, Vir, Medulin, Mali Lošinj és Umag. Horvátországban jelenleg közel 12.000 magyar nyaral. A szálláshelyeket illetően közülük a legtöbben (50%) magánszálláson, 16%-uk szállodában, míg 12%-uk kempingben tartózkodik. A legnépszerűbb nyaralóhelyek: Vir, Crikvenica, Rovinj, Lopar és Rab. Jelenleg a szállodák 60% -a működik, ami az összesen 1173 hotelből 698, a mindösszesen 503 kempingből 361 üzemel (72%), illetve a további nyitások a kereslet növekedésével várhatóak.

A magánszálláshelyek rugalmasabban tudnak működni, és számos magánház és apartman tárja ki kapuit a turisták előtt, amint növekvő számban érkeznek a foglalások. Az egészség megóvása és a biztonság továbbra is kiemelt prioritás, az ország járványügyi helyzetének folyamatos, napi szintű monitorozásával és a rendszeresen frissített ajánlások megjelentetésével biztosítják, hogy a helyiek, illetve az országba látogatók minimális kockázatnak legyenek kitéve.

Horvátország továbbra is Európa egyik legbiztonságosabb nyaralóhelye, azon maroknyi európai országok köréből, ahol egy millió lakosra számítva a legkevesebb a regisztrált esetek száma, s ugyanakkor a mediterrán térség legbiztonságosabb országai közé is tartozik. Örvendetes, hogy június végéig nem regisztráltak az országban megfertőződött turistát, ami bizonyára annak is köszönhető, hogy minden szállás és vendéglátóhely szigorúan betartja az aktuális egészségügyi és biztonsági protokollokat - írja közleményében a Horvát Idegenforgalmi Közösség.

Ezzel együtt a szlovén kormány múlt heti döntése alapján július 4-től Horvátország Csehországgal és Franciaországgal együtt lekerült Szlovéniában a biztonságos országok listájáról, miután ezen országokban nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma az elmúlt hetekben. A horvát válságstáb jelentése szerint múlt csütörtökön 96-tal emelkedett az új fertőzöttek száma, elérve a 3008-at, és két új halálesetet regisztráltak, így a járvány áldozatainak száma 112-re nőtt. Horvátországban utoljára a legtöbb napi esetet, szintén 96-ot, április 1-jén jegyezték, de akkor nem volt halálos áldozata a járványnak. A fertőzések száma június közepén kezdett növekedni, azt megelőzően egy hónapig nulla és három között volt az új megbetegedések száma - tájékoztatott az MTI.

A Horvátországba történő beutazásra és ott tartózkodásra vonatkozó legfrissebb információk: Croatia.hr 

A Horvátországba készülő utasok számára az Idegenforgalmi Közösség javasolja, hogy feltétlenül töltse ki utazási adatait a https://entercroatia.mup.hr/ weboldalon a zökkenőmentes utazás és a határátlépés biztosítása érdekében.

Jelenlegi közlekedési összeköttetések:

repülővel: Közvetlen járat Budapest – Dubrovnik vonalon (LOT légitársaság)

vonattal: Budapest-Zágráb (MÁV-HŽ) Prága – Fiume/Felszállási lehetőség: Csorna/ (Regiojet)

busszal: 11 tengerparti település Budapestről és Siófokról (FlixBus)

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk