hirdetés
hirdetés

Nyaralás: kétszer többen részesítik előnyben a pihenést az aktív élménykereséssel szemben

A GfK 17 országban végzett felmérése szerint tízből hatan (59 százalék) a nyaralást a pihenéssel és ellazulással azonosítják. Ezzel szemben csak 35 százalék részesíti előnyben az aktív nyaralást és vágyik arra, hogy szabadsága alatt “sokat lásson”. 

hirdetés

Ha nyaralásról van szó, a hölgyek és a férfiak preferenciái alig különböznek. A férfiak csak egy “hangyányit” tűnnek kényelmesebbnek: nyaraláskor 60 százalékuk az ellazulást részesíti előnyben szemben a hölgyek körében így nyilatkozó 58 százalékkal.

Ami azonban az aktív pihenésre vonatkozó vágyakat illeti, mindkét nem képviselőinek 35 százaléka szeret szabadsága alatt inkább nézelődni, mint egyszerűen csak “heverészni”.

Tinikkel a család hajlamosabb aktívan nyaralni

A hat évnél fiatalabb, illetve 6-12 éves gyermeket nevelő háztartások nem egészen kétharmada (62 százalék) részesíti előnyben pihenéskor az ellazulást szemben azzal az alig valamivel több, mint egyharmaddal, akik az aktív élménykeresést kedvelik jobban. A tinédzserkorú gyermekekkel együtt élő háztartások esetében azonban megfigyelhető elmozdulás az aktív üdülések kedvelésének irányába – itt már 39 százalékra nő azoknak az aránya, akik kevésbé az ellazulásra koncentrálnak.

Nyaraláskor a tinik feltöltődni, a negyvenesek ellazulni vágynak

Amikor nyaralásról van szó, a legnagyobb különbség a korosztályok szerinti preferenciákban figyelhető meg. A tinik 43 százaléka például inkább az aktív nyaralásra szavaz, szemben azzal az 51 százalékkal, akik inkább lustálkodnának. Az aktív kikapcsolódás iránt érdeklődők aránya azonban korosztályról korosztályra csökken és a legidősebb korcsoportokban (50-60 és 60+) már csak 33 százalékot ér el.

Az is igaz, hogy az aktív kikapcsolódással szemben a nyaraláskor a pihenést keresők aránya nem a legidősebb korosztályokban (60+ korosztályban 57 százalék), hanem a 40 éveikben járók körében a legmagasabb (64 százalék).

Az olaszok és franciák inkább aktívan, míg a brazilok és dél-koreaiak inkább pihenve nyaralnak

A nyaraláskor aktív kikapcsolódást keresők arányát illetően Olaszország (45 százalék), Franciaország (44 százalék) és Spanyolország (43 százalék) vezet. Ezzel szemben Brazília (71 százalék), Dél-Korea és Japán (66-66 százalék) online megkérdezettjei nagyobb arányban preferálják a pihenős-ellazulós nyaralást.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk