hirdetés
hirdetés

Nyíregyháza turisztikai kínálata Kolozsváron

A város turisztikai attrakcióit a román és magyar sajtó, valamint utazási irodák képviselőinek mutatták be.

hirdetés

 Kolozsváron mutatta be turisztikai kínálatát Nyíregyháza. A találkozó első felében Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere és Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere a két város együttműködéséről egyeztetett, majd a program Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusán folytatódott, ahol Nyíregyháza turisztikai attrakcióiról esett szó, román és magyar sajtó, valamint utazási irodák képviselőinek jelenlétében.

A turistaforgalom növelésének érdekében idén is több sikeres nyíregyházi turisztikai bemutatkozás valósult meg Romániában, amely hatására a Nyíregyházán eltöltött romániai vendégéjszakák száma dinamikusan nőtt a városban. 8 évvel ezelőtt a külföldi turisták között a romániaiak még csak a harmadik helyen szerepeltek a vendégéjszakák alapján, mostanra viszont az első helyre léptek elő. Az eredményeket tekintve Dr. Kovács Ferenc polgármester és a helyi turisztikai szakemberek is fontosnak tartják a román piacon történő aktivitások folytatását.

Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője / Fotó: Radu Ioan Padurean
Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője / Fotó: Radu Ioan Padurean
 

Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusán a szakmai program vendégeit Mile Balázs konzul köszöntötte, majd Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere arról mesélt, gyermekkorát a közeli Nagykárolyban töltötte, így Nyíregyháza városát is jól ismeri, és méltatta az elmúlt 10 évben megvalósult fejlesztéseket.

Nyíregyháza attrakcióiról Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője tartott előadást, amelyet nagy turisztikai és média érdeklődés övezett.

A résztvevők a térség eredettvédett pálinkáit is megkóstolhatták, valamint meglepetésként a Hunguest Hotel Sóstó jóvoltából egy wellness-hétvégét is kisorsoltak közöttük.

 

(forrás: nyiregyhaza.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk