hirdetés
hirdetés

Nyugodt a tanulás a bécsi kávéházakban

Több patinás bécsi kávéház tulajdonosai (mint a Cafe Museum, a Cafe Frauenhuber,  a The Legends) Bécs város oktatási igazgatóságával együttműködésben egyes üresen álló kávéházaikat megnyitják a diákok részére - tájékoztat cikksorozatában Kovács Balázs, Bécsben élő turisztikai szakember.

hirdetés

Ausztriában a járványügyi intézkedések miatt jövő év január 10-ig nem üzemelhetnek a vendéglátóhelyek. Az üres kávéházak egy részének tanulás céljából való hasznosítása reagál arra a társadalmi igényre, hogy Ausztriában a középiskolák és egyetemek diákjai számára jelenleg is távoktatásos rendszer működik. 

A 15 év feletti diákok egy online platformon foglalhatnak helyet magunknak, hogy a tanulmányaikat nyugodt körülmények között folytathassák. Az otthoni tanulás helyett változatos helyszínt és jó minőségű internetet hozzáférést biztosítanak a kávéházak, amelyek tanulóhely szolgáltatásaikat grátisz nyújtják. A járványügyi korlátozások miatt étel és ital felszolgálás nem lehetséges.

forrás: 123rf

Nem ez az első eset, hogy a koronavírus okozta kihívásokra unortodox megoldásokkal reagálnak a bécsiek, hogy a diákok számára biztosítsák a nyugodt körülményeket a távoktatás esetében is. Az Accor szállodalánc például néhány bécsi szállodáját nyitotta meg a diákok előtt, ahol „tanulószobák” foglalhatóak ugyancsak internetes jelentkezés alapján. Tavasszal a Bécsi Egyetem belvárosi épületével szomszédos templomban (Votivkirche) alakított ki tanulóhelyiségeket, ahol biztosítani tudták a megfelelő távolságtartást. 

 

December hetedikével véget ért a „hard lockdown” Ausztriában. Az üzletek és az általános iskolák főszabályképpen kinyithatnak, az egész napos kijárási korlátozást az éjszakai (20 és 6 óra közötti) váltja fel. A szállás- és vendéglátóhelyek azonban előreláthatólag még egy hónapig zárva tartanak.

(forrás: GD Consulting / Bécs)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk