hirdetés
hirdetés

Okosváros épül egy bezárt repülőtér helyén Athénban

Európa legnagyobb városrehabilitációs projektjét hozzák létre Görögországban, egy bezárt athéni nemzetközi repülőtér területén.

 

hirdetés

Az "Ellinikon"-t a világ legnagyobb partmenti parkjának és okosvárosának szánják. Az építkezés első ütemét várhatóan 2025-ben fejezik be, számol be a hírről az euronews.com portál.

A projekt keretében egy 600 ezer négyzetméteres közparkot telepítenek, és további 9 ezer egyedi tervezésű lakást, üzleteket, szállodákat és irodákat is terveznek.

Forrás: The Ellinikon Experience Park
Forrás: The Ellinikon Experience Park
 
 
"A világ legnagyobb partmenti parkja lesz. A tengerre néz majd, az idő is fantasztikus, mert Athénban a nyár 10 hónapig tart. Az okosvárost a semmiből építjük fel, és 15 perces sétával elérhető minden: lakás, szórakozás és munka" - mondta az építkezést kivitelező cég, a Lamda Development vezérigazgatója, Odisseas Athanasiou.

A projekt egyik fő célja, hogy kiemelt hellyé tegye az athéni tengerpartot, amely a Földközi-tenger leghosszabbja, 3,5 kilométeren húzódik. A kikötőben 400 hajó horgonyozhat majd le.

A teljes hír megtalálható: ITT

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk