hirdetés
hirdetés

Peking valamennyire enyhít

Tovább enyhítik azokat a korlátozásokat, amelyeket a koronavírus-járvány mostani hullámának megfékezésére alkalmaztak, miután a járványhelyzet jelentősen javult, jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség a helyi hatóságok hivatkozva.

hirdetés

Az elsősorban a vendéglátást, oktatást, illetve futárszolgáltatásokat érintő enyhítések a kínai főváros nagy részén hétfőtől lépnek érvénybe. A város délnyugati részén fekvő Fengtaj kerületben, illetve az északnyugati Csangping kerület egyes részein a korlátozásokat továbbra is fenntartják.

Az enyhítések értelmében a vendéglátóhelyek bő egy hónap után hétfőtől ismét fogadhatnak vendégeket, a csomag-és ételfutárok pedig újra beléphetnek a lakónegyedek területére.

 

Hétfőtől kinyithatnak Peking nagy részén az olyan közösségi terek, mint például a könyvtárak, múzeumok, mozik és edzőtermek, jóllehet egyelőre csak 75 százalékos kapacitással üzemelhetnek. A belépéshez, csakúgy mint a tömegközlekedés használatához, mindenkinek 72 órán belül készült, negatív nukleinsavas vírusteszt-eredményt kell felmutatniuk. Ugyancsak 72 órán belül készült teszteredménnyel lehet csak belépni az irodaházakba és a lakónegyedekbe is.
    

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk