hirdetés
hirdetés

Posztkorona turizmus a szomszédban

Egyszer minden véget ér. Így vagyunk a mostani koronakrízissel is. Ausztriából, ahol két héttel korábban kezdődött a járvány, már érkeznek az első bíztató jelek - állítja Kovács Balázs, a GD Consulting tulajdonos-ügyvezetője.

hirdetés

Húsvét után egy nagyon óvatos és fokozatos újrakezdés valósulhat meg a gazdaságban, lépésről lépesre. Mivel Ausztriához a hazai turisztikai ágazat ezer szállal kapcsolódik, érdemes figyelmi, hogy mi történik a szomszédban. Az itt felhalmozódott információkat, meghozott intézkedéseket érdemes figyelni, a bevált jó gyakorlatokat megismerni, ezáltal az újrakezdésre felkészülni.

4. hét a kijárási korlátozásokat követően - 15. naptári hét

  • Turizmusmarketing a posztkorona időszakban: A járványügyi intézkedésekkel összefüggésben a szociális kapcsolatokról való lemondás, a mindennapi élet és munkarend felbomlása egyfajta materiális detoxikálásként értelmezhető. A megszokások napi rutinjából való kiszakadás, új rutinok kialakulása paradigmaváltó jelentőségű változásokat hozhat magával az emberek társas kapcsolatában és értékrendjében. Ezáltal a fogyasztói szokások és elvárások is megváltozhatnak a posztkorona időszakban. Az értékek és hangsúlyok a jövőben a marketingtevékenységben is változni fognak, főleg igaz lesz ez olyan szolgáltatásközpontú ágazatokra, mint a turizmus. Az ausztriai Prodinger tanácsadó cég elemzése összefoglalja, hogy a sikeres újrakezdés érdekében marketingfronton milyen intézkedéseket érdemes már most megtenni. Az elemzés elérhető ITT. A GD Consulting előrejelzését ITT olvashatja.
  • Ausztriában az éttermek és szállodák legkorábban május közepétől nyújthatnak szolgáltatást ez előzetes tervek szerint, de ennek pontos idejéről április második felében döntenek. Rendezvényeket június végéig biztosan nem lehet tartani Ausztria területén, így a napokban további számos tradicionális nagyrendezvény került lemondásra: a bécsi ünnepi játékoktól kezdve a burgenlandi Novarock fesztiválig. Április végén tudnak előrejelzést adni, hogy az utazással kapcsolatban milyen szcenáriók várhatók a nyár folyamán. A határzárak és légiközlekedés leállásával gyakorlatilag lehetetlen jelenleg szabadon utazni. Ez még jó ideig így marad, az enyhítések után első cél az EU-n belüli mozgás biztosítása lesz – jelentette ki az osztrák kancellár április 6-án az újrakezdéshez óvatos ütemtervet adó tájékoztató keretében.
  • Elhangzott továbbá, hogy Ausztriában a március 16-tól érvényben lévő kijárási korlátozást április 30-ig meghosszabbították. Alapesetben csak bevásárlás, halaszthatatlan munkavégzés, hozzátartozó segítése és egészségügyi séta, magányos sporttevékenység indokán lehet az otthonokat elhagyni. Csak egy háztartásban élő, max. 5 fő mozoghat együtt, minimum 1 méteres távolságot tartani más személyektől. Az élelmiszerüzletek, bankok, patikák, benzinkutak mellett április 14-től a kisebb, 400 méter alatti kereskedések, piacok, kertészetek és barkácsboltok is nyitva lehetnek szigorú higiéniai előírások betartása mellett. Április 14-től a nyitva tartó üzletekben, valamint a közösségi közlekedési eszközön is gondoskodni kell a száj és az orr eltakarásáról maszkkal, vagy sállal. Május elsejétől a bevásárlóközpontok és a fodrászok is kinyithatnak. Az iskolák május közepéig még biztosan online oktatás keretében működnek.
  • Jó példa, hogy miként tudnak a nehéz helyzetben, a turisták nélküli városban a szolgáltatók összefogni, s a rászorulók segítségére lenni, másoknak örömet okozni, vagy problémáik megoldásában segédkezni. A bécsi Intercontinental Hotel konyhája ingyen főz a kerület nyugdíjasotthonai számára. A bécsi fiákerek pedig segítenek az ebéd házhozszállításban. Az ételcsomagokhoz még egy grátisz Kronen Zeitung is jár Ausztria piacvezető napilapjának felajánlásból. További részletek ITT.
(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk