hirdetés
hirdetés

Prémium kínálattal kampányol az MTÜ a londoni WTM-en

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) idén a tavalyinál kétszer nagyobb területen mutatja be hazánk kínálatát a turisztikai szakma vezető rendezvényén, a 182 ország mintegy 5000 kiállítóját felvonultató londoni 37. World Travel Market (WTM) szakvásáron. Az MTÜ 2017-ben arra összpontosít, hogy hazánk prémium termékeinek újdonságaival minél több magas költésű turistát szólítson meg - tudatta hétfőn közleményben az MTÜ.

hirdetés

Az Egyesült Királyság 2015-ben lépett elő Magyarország második legfontosabb küldő piacává. A KSH 2015. évi végleges statisztikai adatai szerint a szigetország utazói 2014-hez képest 18,2%-kal több, összesen közel 891 ezer vendégéjszakát töltöttek el a hazai kereskedelmi szálláshelyeken. A legfrissebb, 2016. január-augusztusi statisztikai adatok is bíztatók: a kereskedelmi szálláshelyeken ebben az időszakban 651 ezer brit vendégéjszakát regisztráltak, ami a tavalyi rekord év után további 7,3%-os bővülést jelent.

Magyarország turisztikai kínálatát az MTÜ mellett 16 pulton 21 magyar társkiállító (szállodák, utazási irodák, programgazdák és desztinációs szervezetek) képviseli, köztük a főváros turisztikai marketingszervezete, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, valamint a London-Debrecen közvetlen légi járat kapcsán a brit piaci kapcsolattartásban kiemelten érdekelt régió.

Magyarország nagyszabású turisztikai megjelenésének alkalmából kedden a WTM-re látogat Bienerth Gusztáv turizmusért felelős kormánybiztos, ahol részt vesz a magyar nemzeti stand hagyományos hivatalos fogadásán és a szerdán sorra kerülő UNWTO Ministers Summiton is.

A légiösszeköttetések elmúlt években tapasztalt dinamikus bővülésének köszönhetően a szigetország utazói leginkább Budapestet ismerik. Fővárosunk mind a fiatalabb, mint pedig a középkorú és idősebb párok körében továbbra is rendkívül népszerű. Leginkább a városnéző, kulturális, bor- és gasztronómiai, egészségturisztikai és konferenciaturisztikai kínálatunk vonzó számukra. A brit utazók jövő márciustól már Liverpoolból is közvetlenül érhetik el Budapestet, a Wizzair új, hetente kétszer közlekedő járatával.

A Magyar Turisztikai Ügynökség új turisztikai márkastratégiájával 2017-ben arra összpontosít, hogy prémium termékeinek újdonságaival minél több magas költésű utazót szólítson meg, és ösztönözzön, hogy Magyarországot válassza úti célul.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk