hirdetés
hirdetés

Robbanás egy patinás kubai szállodában

Már legalább 22 áldozata van egy szállodai robbanásnak, amely pénteken következett be Havannában. Az áldozatok között gyerek is van, valamint legalább ötvenen biztosan megsérültek - írja a Blikk.

hirdetés

A Havanna belvárosában található Saratoga patinás luxushotelben az elmúlt két évben felújítási munkálatokat végeztek. A szálloda május 10-én nyitatta volna meg újra kapuit. Pénteken azonban robbanás rázta meg az épületet, ahol állítólag a felújítást végző munkások, valamint az újranyitást előkészítő alkalmazottak tartózkodtak.

Legkevesebb 22 halálos áldozata van a robbanásnak, valamint ötven sérültje, akik közül tizenegynek az állapota súlyos. Az eddigi információk alapján az áldozatok és sérültek között csak kubai származású emberek vannak.

Fotó: MTI/AP/Ramon Espinosa
Fotó: MTI/AP/Ramon Espinosa


Az tisztázatlan, hogy a körülmények dacára hogyan eshettek áldozatul gyerekek a balesetben, az viszont elképzelhető, hogy az épületen kívül, a széthulló törmelék sebesítette meg őket.

Egy kubai közigazgatási tisztségviselő elmondása alapján a robbanás előtt gázpalackot cseréltek a konyhában, egy alkalmazott pedig érzett gázszagot.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk