hirdetés
hirdetés

Robbanás történt Isztambul sétálóutcájában

A török hatóságok őrizetbe vették a halálos áldozatokat követelő robbantás fő elkövetőjét.

hirdetés

Süleyman Soylu török belügyminiszter kifejtette: az Isztambuli Rendőrfőkapitányság őrizetbe vette azt, aki vasárnap délután elhelyezte a pokolgépet a metropolisz forgalmas sétálóutcájában, az Istiklalon. A merénylő a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) terrorszervezethez köthető - emelte ki. A belügyminiszter elmondta: az elsődleges vizsgálatok alapján a merénylet parancsát az észak-szíriai Kobaniban adták ki, az elkövető pedig vélhetően az északnyugat-szíriai Afrín térségében jutott át a szíriai-török határon. Az esettel kapcsolatban - a merénylő elött - másik 21 embert is őrizetbe vettek - tette hozzá. További részletekről nem adott tájékoztatást.

Nosztalgiavillamos az Istiklalon. Fotó: Depositphotos
Nosztalgiavillamos az Istiklalon. Fotó: Depositphotos
 

Isztambulban körülbelül hat éve nem történt terrorcselekmény - emlékeztetett egyúttal Soylu a 2016 szilveszterén végrehajtott isztambuli mészárlásra a Boszporusz partján található Reina klubban. A tárcavezető felszólalásában arról is beszámolt, hogy az előző napi merénylet 81 sebesültjéből 50-et már hazaengedtek a kórházból. Öt áldozat van intenzív osztályon, két ember állapota pedig továbbra is súlyos - ismertette. Az isztambuli főügyészség nagyszabású nyomozást indított az ügyben.

Törökország 2015 és 2017 között számos  terrortámadás helyszíne volt. A merényleteket túlnyomó többségében az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet vagy a Délkelet-Törökországban 1984 óta fegyveres felkelést folytató PKK hajtotta végre. A pokolgépes támadásokban több százan vesztették életüket.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk